Marcali Napló

Nemzedékek a város szolgálatában - Kissék

Nemzedékek a város szolgálatában - Kissék

Az idén már hatvan esztendeje annak, amikor egy fiatal, még csak a húszas éveiben járó házaspár érkezett Marcaliba, két apró gyerekkel. A férfi ősztől a település egyetlen, nagy létszámú általános iskolájának lesz az igazgatója, az asszonyka meg óvónőként fog dolgozni a frissen elkészült szép új intézményben. / A „Parkiban”, ami küllemével sehogy se tudta belopni magát a lakosság szívébe, egyszerűen csak istállónak hívták ... / Nem sejtik, hogy ez a számukra idegen, ismeretlen helység végleges otthonukká válik majd, ahol a család nemzedékeken keresztül áll a város szolgálatában.

Nyár Marcaliban

Nyár Marcaliban

Ahogy beköszöntött a nyár, kicsit felszabadulhattunk. Megvalósulhattak az elmaradt rendezvények, programok. Igaz, eleinte az ezeken való részvétel védettségi igazolványhoz volt kötve, ezért gyakorlati okokból a fürdőbe szervezték őket. Ilyen volt többek között a Fröccs és háziszörp fesztivál, amelynek keretében főzőverseny s koncertek voltak. Újra felléphettek művészeti egyesületeink is, így pl. a Baglas Néptánc Egyesület, a Marcali Bajtársi Dalárda, s tehették színesebbé a városrészi találkozókat, családi napokat (Boronka, Horvátkút, Gyótapuszta), kulturális rendezvényeket.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Augusztus 20. Marcaliban

Az államalapítás, a keresztény Magyarország születésének ünnepén a legnagyobb figyelem hagyományosan a fővárosi körmenetre, és az azt megelőzően, a Bazilika előtti téren tartott szentmisére irányul.

Megszépült

Megszépült

Szeptember 4 -én a lezárt Rákóczi utcán és a Künzelsau téren rendezte meg a Marcali Művelődési Központ az „Érik a szőlő – Őszi Fesztivál” elnevezésű programot. Jó volt látni azt, hogy megtelt élettel a városközpont.

Körkép

Körkép

Már csak kisebb munkálatok folynak a Rákóczi utcában. Kíváncsiak voltunk arra, hogy élték meg a nyár folyamán az építkezést az itt található üzletek tulajdonosai.

125 éve született Lengyel József

125 éve született Lengyel József

A Kossuth- és József Attila-díjas író, Lengyel József – aki elsőként adott hírt magyar nyelven a szovjet kényszermunkatáborokról – 1896. augusztus 4-én született Marcaliban. Apja, Lengyel Pál (1863-1913) gabona- és borkereskedő, édesanyja, Vitmann Janka (1872-1945) volt.

Hogy is volt? –Horváth Lászlóné és Horváth Krisztián fényképészek

Hogy is volt? –Horváth Lászlóné és Horváth Krisztián fényképészek

Sorozatunkban a városban évtizedek óta sikeresen működő családi vállalkozásokat szeretnénk bemutatni. Nem csak az üzleti tevékenységüket, hanem a mögöttük rejlő embereket is. Bizonyára sokan emlékszünk a város központjában lévő fényképészetre, hisz a digitális világ előtti időkben még ott hívattuk elő a fotóinkat, vagy ott készültek az igazolványképeink. Horváth Lászlóné (Szentes Magdolna) ott volt tanuló s nyugdíjba vonulásáig az üzletben dolgozott. Fia, Krisztián pedig követte őt a szakmában.

Becsengettek

Becsengettek

Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola - Három elsős osztály indul 20 – 20 fővel. A tanév végén nyugdíjas lett két dolgozó, a nyár folyamán pedig két tanár (Pék Petra, Guzsvineczné Darázs Andrea) a Mikszáth iskolában folytatja tovább a pedagógiai munkáját.

 

120 éves a marcali mentés

120 éves a marcali mentés

A Marcali Mentők Közalapítvány jubileumi rendezvényét óriási érdeklődés övezte augusztus 14-én. A megnyitón Győrfi Pál, a mentők kommunikációs és PR vezetője emlékplakettet adott át a Marcali Mentőállomás dolgozóinak. Az egész napos rendezvényen színes kulturális, gasztronómiai és gyermek programok voltak.

marcali logo fehér
Image

Marcali Város Önkormányzata

H-8700 Marcali, Rákóczi u. 11.

Tel: +36 85 501 000

E-mail: polghiv@marcali.hu

© 2019 Marcali Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva.

Főmenü