Nyár Marcaliban

Nyár Marcaliban

Ahogy beköszöntött a nyár, kicsit felszabadulhattunk. Megvalósulhattak az elmaradt rendezvények, programok. Igaz, eleinte az ezeken való részvétel védettségi igazolványhoz volt kötve, ezért gyakorlati okokból a fürdőbe szervezték őket. Ilyen volt többek között a Fröccs és háziszörp fesztivál, amelynek keretében főzőverseny s koncertek voltak. Újra felléphettek művészeti egyesületeink is, így pl. a Baglas Néptánc Egyesület, a Marcali Bajtársi Dalárda, s tehették színesebbé a városrészi találkozókat, családi napokat (Boronka, Horvátkút, Gyótapuszta), kulturális rendezvényeket.

 


Később már a szabadtéri színpadon s a Művelődési Házban is bárki megtekinthette (igaz, regisztrációhoz kötve a létszámkorlátozások miatt) a színházi előadásokat, koncerteket. Zenei élményben is többször lehetett részünk a könyvtár előtti parkban. Újra megnyíltak a múzeum és a Kulturális Korzó kiállító terei. A gyerekek szabadidős tevékenységét segítette a Játszótéri tekergő sorozat. Újra lehetett táborokat rendezni. Ezen a nyáron 8 héten keresztül vehették igénybe a marcali lakhellyel rendelkező általános iskolások a város által szervezett napközis táborokat.

 

szinhaz1


Az Önkormányzat által szervezett táborokba több mint 180 gyermek jelentkezett, melyek két helyszínen, a Bernáth Háznál és a Korzóban kerültek megszervezésre. A résztvevők háromszori étkezésben és az előző években megszokott gazdag, színes programokon, foglalkozásokon vehettek részt, melyeket a városban található intézményekben tudtak igénybe venni. Így volt pl. Könyvmoly, MarcLali, Marcatlon tábor.

 

marclali1


Az általános iskolákban sem maradhattak el a már jól megszokott nyári táborok.

 

marc lali

 

A Mikszáth Iskolában a Csodaszarvas Iskolai Közösségi Programok, társasjáték táborok, kalóztábor, idegen nyelvi (német és angol) tábor, sakktábor, kézi- és kosárlabdatábor, valamint négy tematikus tábor várta a gyerekeket a nyár folyamán, kétszáz feletti táborozó létszámmal.

 

Mikszi tábor


A Noszlopy iskolában a Csodaszarvas Közösségi Program keretében voltak júniusban táborok. Napközisből 4 csoport szerveződött 75 tanulóval és 8 pedagógussal. Itt a foglalkozások reggel 8 órától 16-ig zajlottak nagyrészt az iskolában, de volt lehetőség túrázásra, múzeum-, és fürdőlátogatásra. Külsős programok is voltak, melyek közül kiemelkedett Bereczki Zoltán előadása.

 

kerékpározók tábor


Bentlakásos táboruk egy volt 23 tanulóval és két pedagógussal. Ők Balatonszemesen táboroztak hat napig. Ez tulajdonképpen egy kerékpáros tábor volt, ahol több mint 300 km-t kerekeztek a gyerekek, de hajókiránduláson, gyalogtúrán is részt vettek.


Hétszínvirág: Erzsébet tábor keretein belül 23 fő táborozhatott. Két hét táborozást valósítottunk meg július első felében. Ezalatt az idő alatt kirándultak, túráztak, fürödtek a Balatonban, színvonalas műsorokon is részt vettek a tanulók. Az első turnusban az Üstökös Kompánia, a másodikban a Panni és a kutyusok gondoskodtak a vidámságról és a jókedvről.

 

hétszín tábor


Nyomtatás