Polgármesteri köszöntő

sl homeNagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önt Marcali megújult honlapján! A következő oldalak megtekintésével kettős célt szeretnénk elérni: egyrészt bemutassuk településünket, másrészt hasznos és fontos információk, valamint szolgáltatások közzététele révén erősítsük a Hivatal ügyfélbarát, szolgáltató jellegét.


Marcali története az 1274-es első írásos említés óta bőséges tárháza annak a kitartásnak, a településhez való ragaszkodásnak, amely az eltelt 730 év pártviszályai, forradalmai s háború között is megtartotta, mindig újjáépítette a települést. A ma jó infrastruktúrával, kitűnő földrajzi helyzettel rendelkező kisváros közel 12 ezer ember otthona; a Balaton üdülőkörzetének, a közel 40 ezer lelket számláló kisrégió községeinek legfőbb gazdasági, egészségügyi és kulturális szervező központja.


Jó iskoláink, művészeti csoportjaink, rendezvényeink, gazdag áruválasztékot kínáló üzleteink mellett a gondozott parkok, a műalkotások, a barátságos szőlőhegyi présházak nagyszerű borai és kiváló vadászterületek várják a hozzánk látogatókat. 2003-ban sikerült megvalósítani a város közösségének régi vágyát, felépítettük a város gyógyfürdőjét és szabadidő központját. Reálisnak tartjuk a belátható távon megvalósuló gyógyszállóval kapcsolatos terveinket is. A térségben betöltött szerepünk az M7-es autópálya révén is nő, s ez újabb lökést adhat a munkahelyteremtő beruházásoknak.

 

Bízom abban, hogy honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklődők mindig a legaktuálisabb képet kapják településünkről, annak életét színesítő rendezvényeiről.

 

Barangoljon hát továbbra is kedvére honlapunkon és kívánom, hogy e látogatás kellemes és hasznos perceket szerezzen. Amennyiben Ön még nem járt nálunk, reméljük személyesen is üdvözölhetjük városunkban.

Dr. Sütő László
polgármester


Nyomtatás