Calympa Énekegyüttes

A Calympa Énekegyüttes 2010-ben alakult a marcali Calypso Kórus tagjaiból. Első bemutatkozásukra a Calypso 2009-es karácsonyi koncertjén került sor, de ekkor még nem szerepeltek önálló formációként. Az alkalmi sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy együtt maradnak, és tíz főre kiegészülve fogtak neki repertoárjuk kialakításához. Tagjaik azóta is tevékeny szerepet vállalnak a Calypso Kórusban, ám a Calympa repertoárját közismert darabok, elsősorban könnyűzenei számok alkotják.

A nagy részben acapella, azaz zenei kíséret nélküli éneklést népszerűsítik sláger feldolgozásokkal, saját átiratokkal. 2019-ben egy gyermekműsort is összeállítottak, amelyben a népszerű gyermekdalokat hangszeres kísérettel adják elő.

Elnök: Patkó Gábor

Balaton M&K Fúvószenekar

A Balaton M. & K. Amatőr Művészeti Egyesület fő működési területe, a Balaton M. & K. Fúvószenekar valamint a Marcato Ütőegyüttes működtetetése, a fúvós és ütős kamaramuzsika népszerűsítése, a hazai és nemzetközi zenei baráti kapcsolatok ápolása, bővítése, különböző rendezvények programjainak színesítése.

Marcato Ütőegyüttes

A marcali Városi Zeneiskolában 1991 őszétől működik ütőhangszeres oktatás. A Lisztdíjas Sárkány Zsolt ütőhangszeres kamaraművész - az Amadinda ütőegyüttes egyik alapító tagja - hozta létre a tanszakot. Sikeres koncerteken, rangos fesztiválokon való részvétel hatására jött létre 1994-ben a Marcato ütőegyüttes. A folyton cserélődő növendékek közül megmaradt egy biztos belső mag, akik visszajárva a Zeneiskolába, alkotják az állandó tagságát az együttesnek.

Baglas Fundamentum Együttes

Néptánc- és kulturális programok szervezése, bemutatása, népi hagyományok megmentése. A népi szellemi- és tárgyi kultúra megőrzése és ápolása, gyűjtése, feldolgozása interaktív módon, melyben belefoglaltatik a modernkor emberének szemlélete, igénye is.

Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája

A Dalárda a Marcali Bajtársi Egyesület tagjaiból 2004 októberében, 12 fővel alakult. Első bemutatkozó fellépésük 2005 márciusában volt. Kezdetben csak katonadalokat énekeltek, majd folyamatosan bővítették repertoárukat betyár- és bordalokkal, később retro dalokkal, az utóbbi években operettekkel és karácsonyi énekekkel.

Calypso Kórus

A Marcali Városi Vegyeskar 1990 őszén alakult. Alapító tagjait az éneklés szeretete kötötte össze. A város kulturális életében egyre nagyobb szerepet vállaló közösséget 1992. januárjától Stamler Edit vezeti. A kórus egyre növekvő tagsággal egyre sokszínűbb közösséggé formálódott, amely a változó és gyarapodó repertoárban is megmutatkozott. 1993-ban egyesületté szerveződött, és vette fel a Calypso Kórus nevet. Rendszeres résztvevői koncerteknek, kórustalálkozóknak, fesztiváloknak, színvonalas műsoraikkal az állami és egyházi ünnepek meghatározóivá váltak.

Főmenü