Calypso Kórus

A Marcali Városi Vegyeskar 1990 őszén alakult. Alapító tagjait az éneklés szeretete kötötte össze. A város kulturális életében egyre nagyobb szerepet vállaló közösséget 1992. januárjától Stamler Edit vezeti. A kórus egyre növekvő tagsággal egyre sokszínűbb közösséggé formálódott, amely a változó és gyarapodó repertoárban is megmutatkozott. 1993-ban egyesületté szerveződött, és vette fel a Calypso Kórus nevet. Rendszeres résztvevői koncerteknek, kórustalálkozóknak, fesztiváloknak, színvonalas műsoraikkal az állami és egyházi ünnepek meghatározóivá váltak.

A hazai fellépések mellett külföldi sikereket is maguk mögött tudhatnak. A magyar zene követeiként jártak Görögországban, Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Erdélyben, Spanyolországban, Csehországban, Lengyelországban. Repertoárjukban népdalokat, népdalfeldolgozásokat, egyházi műveket, és könnyed kórusmuzsikát, jazzt, spirituálét, musical részleteket, ismert slágereket is felfedezhetnek. Zenés színpadi produkcióik voltak az „Itt élned, halnod kell!”, „Az utolsó szó”, a „Hair”, Tolcsvay László: Magyar mise című darabjai, melyek nagy közönségsikert arattak.


Folyamatosan megújuló, mindig új színfolttal gazdagodó koncertekre törekednek.

2011 szeptemberében a szakmai zsűri „Hangversenykórus minősítéssel” jutalmazta tevékenységüket a sümegi Minősítő hangversenyen. Az utóbbi évek nem csak minősítésük megszerzésében, hanem több nagyszabású mű kidolgozásában is sikeres volt. Jacob de Hanh: Missa Catherina című művét szólistákkal és a Balaton M&K Fúvószenekarral közösen mutatták be, majd Németországban az ottani kórusokkal és nagyzenekarral, valamint ütősökkel kiegészülve színpadra állították C. Orff: Carmina Burana című népszerű darabját. Az előadásról hanganyag is készült. Különleges zenei csemegeként Vivaldi: Gloria című művét a Sárvári Vonósokkal, szólistákkal több ízben koncertszínpadra állították Marcaliban, Sárváron, s a kéthelyi AX Borászat színpadán is. Nagy előrelépést jelentett számukra, hogy az átalakított Civil Házban saját próbatermet kaptak, mely nagyban megkönnyíti a felkészülést, a szervezési munkákat is. E helyen barátságos helyszínt alakítottak ki a közös énekléshez.

Taglétszámuk jelenleg harminc feletti, az újonnan érkező tagokat nyitott, befogadó légkör várja.


Szívesen vállalunk fellépéseket ünnepi programokon, rendezvényeken.


Elismerések:

1994-ben és 1996-ban Arany minősítés

2011-ben Hangversenykórus minősítés

Marcali Városért Díj - 2000

Somogy Polgáraiért Díj - 2004

Stamler Edit karnagy 2005-ben Marcali Város Alkotói Díjában részesült.

Stamler Edit karnagy munkáját 2012-ben Artisjus díjjal ismerték el.


Kapcsolat:

Levelezési cím: Calypso Kórus 8700 Marcali Dózsa Gy. u. 13.

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Művészeti vezető: Stamler Edit tel: 0620/3721326

honlap: www.calypsokorus.hu


Beszámolók:

2013.

2014. évi beszámoló (pdf) - kiegészítő melléklet (pdf)

2015. évi beszámoló (pdf) melléklet (pdf)


Nyomtatás