Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája

A Dalárda a Marcali Bajtársi Egyesület tagjaiból 2004 októberében, 12 fővel alakult. Első bemutatkozó fellépésük 2005 márciusában volt. Kezdetben csak katonadalokat énekeltek, majd folyamatosan bővítették repertoárukat betyár- és bordalokkal, később retro dalokkal, az utóbbi években operettekkel és karácsonyi énekekkel.

Az első években Marcaliban és környékén, falunapokon, kistérségi bemutatókon, katonai megemlékezéseken szerepeltek. Később eljutottak megyei és több országos rendezvényre, valamint Szlovéniában is számos alkalommal szerepeltek. 2016 évben Prágában és Brünnben mutatkozott be az együttes.

2011-ben  saját erőből  CD  és DVD  felvételt készítettek. A  Marcali  Bajtársi Dalárda munkáját - 2011-ben és 2021-ben - a Honvédelmi Miniszter, a Kultúra Napján Dicsérő Oklevéllel  ismerte el.

Az együttes jelenleg 18 főből áll, összetartó, baráti közösséget alkotva. Az évek során hangszeres kísérettel, citerával és harmonikával is kiegészült a dalok előadása.  Ma közel 250 dalt tudnak színpadképesen előadni. Alapvető célkitűzésük a katonai szép hagyományok, a magyar dalkultúra ápolása, a hazaszeretet  elmélyítése.

2016. január 22-én a Magyar  Kultúra Napján  „KORZÓ DÍJ”-at, március 17-én „VÁROSI   ALKOTÓI   DÍJ”-at   kapott az énekkar, a város kulturális   életében nyújtott   kiemelkedő teljesítményért.

A Dalárda jelenlegi vezetője Samu Zoltán, művészeti vezető Dr. Mágenheimné Tóth Ildikó.

Kapcsolat:

Dalárda vezető: Samu Zoltán

 tel: 0670/3151865

Művészeti vezető: Dr. Mágenheimné  Tóth  Ildikó

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

web: dalardamarcali.hu


 

Beszámolók:

2012. - 2013.

2014. évi beszámoló (pdf) - kiegészítő melléklet (pdf)

 


Nyomtatás