120 éves a marcali mentés

120 éves a marcali mentés

A Marcali Mentők Közalapítvány jubileumi rendezvényét óriási érdeklődés övezte augusztus 14-én. A megnyitón Győrfi Pál, a mentők kommunikációs és PR vezetője emlékplakettet adott át a Marcali Mentőállomás dolgozóinak. Az egész napos rendezvényen színes kulturális, gasztronómiai és gyermek programok voltak.

 

A főzőversenyen az egész megyéből részt vettek a tűzoltóságok és a sürgősségi osztály dolgozói. A Marcali Kórház Sürgősségi csapata nyerte meg az első díjat vaddisznópörköltjével, amelyhez köretnek dödöllét tálaltak fel. Arra a kérdésre, hogy mi a titkuk, a jó közösséget, az összetartó erőt említették. Sokan voltak kíváncsiak a Marcali Tűzoltókkal közös mentési bemutatóra. Kitelepült a piactérre a Mentőmúzeum, a rendőrség. Hatvanan vették igénybe az egészségsátor szolgáltatásait és harmincnyolcan adtak vért.

 

orvos

 

A legtöbb érdeklődést talán a mentőhelikopter váltotta ki. Szívesen beszéltek a munkájukról a bemutatót tartó orvosok. Kiss Ádám hét éve dolgozik a légimentésben. Kiemelte, hogy hihetetlen vendégszeretettel fogadták őket Marcaliban.
„Gyerekek, felnőttek egyaránt beülnek a gépbe, kérdéseket tesznek fel. Nagyon jó dolog a munkánkban, hogy nagy bajban lévő embereken segíthetünk.”
Sajtos Erika: - Kilenc éve dolgozom a légimentésnél, előtte is a prehospitális ellátásban végeztem a munkámat. Mindig is a sürgősségi terület érdekelt, s ennek csúcsa a légimentés. Nagy adrenalint mozgat meg bennünk ez a segítő szakma. Egyben óriási felelősség is. Én is sokáig gondolkodtam azon, alkalmas vagyok-e erre a munkára. Itt nem lehet hibázni. Ma itt a laikus ember is láthatja a mentés folyamatát, információkhoz juthatnak. Mindent ki lehet próbálni, kérdezni. Az ellátás közben nincs erre lehetőség.


Nyomtatás