Megszépült

Megszépült

Szeptember 4 -én a lezárt Rákóczi utcán és a Künzelsau téren rendezte meg a Marcali Művelődési Központ az „Érik a szőlő – Őszi Fesztivál” elnevezésű programot. Jó volt látni azt, hogy megtelt élettel a városközpont.

Az emberek szinte pillanatok alatt birtokba vették az új padokat, pihenőhelyeket. A Mester Cukrászda és Étterem hatalmas teraszán szinte vadászni kellett az ülőhelyekre. Mindenki megtalálhatta a számára érdekes programot. A Bóbita óvodások bájos, nagy sikerű műsorát követte a Marcali Baglas Néptánc Együttes, a Keszthelyi Nagyváthy Néptánc Együttes és a Hidas Frigyes AMI néptánc tanszak Lippentős csoportjának előadása. A számos kulturális, gasztronómiai bemutató előtt Dr. Sütő László polgármester átadta a felújított Rákóczi utcát a város lakóinak. Elmondta, hogy a városkép szempontjából az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb beruházása valósult meg. Reméljük, mindannyiunk büszkesége lesz. Ahhoz azonban, hogy ilyen is maradjon, az kell, hogy figyeljünk rá, óvjuk meg. Minden marcali ember büszke lehet, hiszen valamilyen módon köze van hozzá.

 

utca1


Kalocsai Zsuzsa és Dániel Gábor operett és nóta előadása közben nem csak az idősebbek közül perdültek többen táncra, de az egészen kicsik is. Akik egyébként önfeledten futkároztak a lezárt utcán lufijaikat szorongatva. Szervezett foglalkozások is várták a gyerekeket, szüreti és ügyességi játékok, s a Marcali Múzeum szervezésében kipróbálhatták a régi marcali mesterségeket is.
A felnőttek közben Marcali és környéke borászainak kínálatát ízlelhették meg s mellé helyi sajtokat, süteményeket, mézet fogyaszthattak. Igazi közösségi hely lett a Rákóczi utca.
Idén is elkészült a város tortája a Siófoki SZC Marcali Hikman Béla Szakképző Iskola tanulóinak közreműködésével, Pécsi Józsefné vezetésével a Mézes Mackó Cukrászdában. Az édességet Dr. Sütő László vágta fel. Ezt követően ingyenes kóstolásra volt lehetőség. Az ígéret szerint kapható is lesz az üzletben ez a sütemény.

 

torta1

A fesztivál zárásaként a The Biebers élő nagykoncertje következett.
A profi, lenyűgöző előadás garantálta a jó hangulatot. Legutolsó programként pedig a Hestia Tűzkáprázat Show varázsolt el bennünket.

 

utca2

 

Az este folyamán átadták a Szép Otthon díjakat is:
I. fokozatot nyert Bódisné Antal Katalin
II. fokozatot kapott Farkas Aladárné és Farkas Aladár
III. fokozatot érdemelt ki Bódisné Turcsik Nikoletta
Különdíjas lett Horváthné Szencz Judit és Horváth József.
MOTTE különdíjat nyert Gergye Petra.


Nyomtatás