Marcali Napló

Jancsika és Józsika

Jancsika és Józsika

Feregyházán volnánk, a múlt század ötvenes éveinek közepe táján. A Fehéregyháza nevű szép kis faluról van szó természetesen, de így senki se hívta, legfeljebb az idegenek meg a hivatalosságok. Amikor a kép készült, pár éve már elvesztette önállóságát, összevonták Felsőzsitfával, azóta Somogyzsitfa a neve.

Épültünk, szépültünk a nyáron

Épültünk, szépültünk a nyáron

Ezen a nyáron a gondtalan pihenést, a semmitől sem zavart felhőtlen kikapcsolódást beárnyékolta a száguldó infláció mértékének követhetetlensége és az energiaárak váratlan elszabadulása. Az állam által a saját adóforintjainkból támogatott fogyasztás mennyiségét igencsak szűkösre szabták, efelett viszont az áram ára a duplájára, a gázé pedig a hétszeresére nőtt. Az élelmiszerárak emelkedésének mértékét az emberek a hivatalos adatokkal szemben inkább a saját tapasztalataik alapján állapítják meg ... Nemcsak a családok tekintenek szorongással az elkövetkező időszak elé, hanem a helyi önkormányzatok is.

 

Hangulatok, kulturális programok  a nyár során

Hangulatok, kulturális programok a nyár során

Kulturális és szórakoztató programokban sem szűkölködött a város lakossága. A strandon volt éjszakai fürdőzés, vetélkedők, apák napja, koncertek, kiemelkedett közülük a legutóbbi Kultúrkertek a Hungarikumok ösvényén rendezvény.

Érik a szőlő

Érik a szőlő

Sajnos, az időjárás felülírta a fesztivál eredeti helyszínét, így a hagyományos rendezvény a sportcsarnokban került megrendezésre szeptember 17-én.

40. évforduló

40. évforduló

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesület Marcali Körzeti Csoportja 2022. július 16-án ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját a GYÉK-ben. A nagyszámban megjelent tagsággal együtt ünnepeltek és köszöntötték csoportjukat a Marcaliban működő társ civil szervezetek meghívottjai és vezetői.

Új kórházi telefonszámok Marcaliban!

Új kórházi telefonszámok Marcaliban!

Szaplonczay Manó MARCALI KÓRHÁZ telefonközpontja követlenül elérhető az alábbi két számon:
06 20 / 321 0315 vagy 06 20 / 311 7604

Becsengettek-az intézményvezetők körkérdéseinkre adott válaszait közöljük

Becsengettek-az intézményvezetők körkérdéseinkre adott válaszait közöljük

Marcali Óvodai Központ - A 2022/2023 nevelési évre 130 fő kisgyermek iratkozott be, részben 3 éves korúak! Minden óvodánkban vannak új kiscsoportosok a csoportszervezési formáknak megfelelően.

Megkérdeztük

Megkérdeztük

A brutálisan megnövekedett energiaárak nehéz helyzetbe hozzák a város intézményeit. Kiss Viktort, a Kiss László Városi Sportcsarnok vezetőjét kérdeztük. - Rendkívül rosszul érint bennünket ez a helyzet, de igyekszünk megoldani a problémákat. Folyamatosan egyeztetünk a polgármester úrral.

Vasbolt

Vasbolt

Régi marcali vállalkozásokról írt sorozatunkat folytatva, az ikonikus Vasboltot mutatjuk be, amelyet a Retro Metál KFT működtet.

Egy ikonikus üzlet

Egy ikonikus üzlet

A nyár a befőzések ideje. S egyszer csak mivel szembesül az ember lánya? Nem kapni már a boltokban tetőt az üvegeire. Akkor jön a „füles”, a Vasboltban van. És lám, tényleg! Töméntelen mennyiségben.

marcali logo fehér
Image

Marcali Város Önkormányzata

H-8700 Marcali, Rákóczi u. 11.

Tel: +36 85 501 000

E-mail: polghiv@marcali.hu

© 2019 Marcali Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva.

Főmenü