Érik a szőlő

Érik a szőlő

Sajnos, az időjárás felülírta a fesztivál eredeti helyszínét, így a hagyományos rendezvény a sportcsarnokban került megrendezésre szeptember 17-én.
Kora délután a Bóbita Óvoda Bokréta Tehetségműhelyének tagjai adtak elő szüreti műsort, majd a jó hangulatról a Baglas és a Drávagyöngye Néptánc Együttes gondoskodott.
Nem kellett azoknak sem csalódniuk, akik a könnyedebb műfajt kedvelték, hiszen a Kacsóh Pongrácz Színház operett műsorral szórakoztatta a nagyérdeműt. Minden évben fellép a méltán kedvelt Calypso Kórus is.

 

cím2

 

Különleges vendégei voltak a városnak a Lengyelországból érkező Cecylia Kórus, a közönség vastapssal fogadta őket. Italban, ételben sem volt hiány, termelői borokat, sajtokat, kézműves sört, koktélokat lehetett fogyasztani. A gyerekek szórakoztatásáról népi játékokkal gondoskodtak a szervezők.
Kalsecz Teréz rendszeresen eljön a városi rendezvényekre. Most éppen éjszakai ügyelet után volt, de mivel szereti a zenés műsorokat, a barátságtalan eső ellenére is úgy gondolta, megnézi a fellépőket. Csillag Bence főként a koncertekre volt kíváncsi.

 

feszt5

 

A Baglas Együttes fiataljai, Csonka Anita, Orsós Eszter, Pandúr Jázmin, Egri Karina, Sóla Benjámin nagy átéléssel hallgatták az Anno Musika népzenei számait. Ismerték már korábbról őket, élvezték nagyon. S természetesen várták az esti népszerű Blahaluisiana nagykoncertet.

f6

A fesztiválon adták át a Szép Otthon díjakat is.
I. fokozat: Cucka János
II. fokozat: Horváthné Szencz Judit és Horváth József
III. fokozat: Szanyi Gáborné
Különdíjak: Pápai Józsefné
Csomós Gergely utcai társasház
MOTTE különdíj: Bódisné Turcsi Nikoletta

 

feszt2

 

Nem maradt el a város tortájának a felvágása sem, melyet a Mester Étterem és Cukrászda készített Pappné Ható Andrea mestercukrász irányításával. Az estet Hestia zsonglőrműsor zárta.

 

feszt3

 


Nyomtatás