Becsengettek-az intézményvezetők körkérdéseinkre adott válaszait közöljük

Becsengettek-az intézményvezetők körkérdéseinkre adott válaszait közöljük

Marcali Óvodai Központ - A 2022/2023 nevelési évre 130 fő kisgyermek iratkozott be, részben 3 éves korúak! Minden óvodánkban vannak új kiscsoportosok a csoportszervezési formáknak megfelelően.


Új kolléganők érkeztek:
A Mesepark Óvodába: Kapronczai Bettina - óvodapedagógus,
Bóbita Óvodába: Zilahi Szabó Judit - óvodapedagógus,
Bognár Judit - takarító, október 1-től
Gombácska Óvodába Jobbágyné Szarka Tímea - óvodapedagógus fog érkezni.


mikszáth

 

Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola
Régi-új kolléga Kiss Orsolya tanárnőt, aki fél év kihagyás után újra az iskola tantestületét erősíti, angol nyelvet tanít és az 5.a osztály osztályfőnöke. Guriczáné Kaposi Györgyi tanárnő nyugdíjba vonult, az ő helyét Nagyné Gájer Orsolya vette át. Matematika, technika és tervezés, digitális kultúra tantárgyakat tanít, és az 5.c osztály osztályfőnöke.
Az 5.b osztály új osztályfőnöke Krulikné Medvésy Eszter.
2 osztályban 56 első osztályos kezdte meg tanulmányait.
A nyári szünidő alatt a legszükségesebb karbantartási, javítási munkákat elvégezték karbantartóink.
A tetőszigetelés javítása a nyár folyamán több alkalommal megtörtént, így a leázások okozta málásokat, penészesedést is sikerült megszüntetni. A termek tisztasági festése, táblacserék megtörténtek, tanítók, tanárok felkészítették a tantermeket tanulóink fogadására.
Bár az Okosterem kialakítása még várat magára, az eszközök már megérkeztek, reményeik szerint a Digitális kultúra tantárgy oktatásához jelentős segítség lesz számukra, ha elkészül.
Nem sokkal az év vége előtt az Informatika terem teljes számítógépparkját lecserélhették. A régebbi gépeket a könyvtárban, tanárikban helyeztékel.
A Tesco pályázatán az iskola 200.000 Ft-ot nyert, ennek a pénznek köszönhetően a könyvtár hamarosan mesesarokkal bővül és terveik között szerepel egy foglalkoztató sarok kialakítása is, ezzel bővítve a helyiség funkcióját és lehetővé téve könyvtári foglalkozások megtartását.
A nyáron volt kézilabda-, társasjáték-, indiántábor, egészségtábor, és az iskola adott otthont a SZEKSZK szervezésében megrendezett Erzsébet-tábornak is, melynek haszonélvezői szintén a mikszáthos diákok voltak.


noszlopy

 

Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola
Idén két első osztály indult összesen 48 kisdiákkal. Új tanár nem érkezett az iskolába. Iskolai tábort Magyar Viktor és Rácz István tartottak, kerékpáros túratábort.


hétszínvirág

 

Hétszínvirág EGYMI-ben
A nyáron 2 Erzsébet tábort valósítottak meg. Az egyik július elején volt, a másik az iskolakezdés előtti héten. Tartalmas programokon vettek részt a tanulók.
A nyáron az intézmény Juhász Alfréd személyében karbantartóval is kiegészült.
A tanév során utolsó éves gyógypedagógus hallgatók megszerezték a diplomájukat, így Pántics Luca logopédusként, míg Füzi Melitta a 6. osztály osztályfőnökeként kezdte meg a tanévet. Kis változás: Gájer Tamás szeptember hónapban nem dolgozik, nyugdíjba megy, de októbertől velük lesz ismét. Szeptember 15-től nyugdíjasként visszatér Bertalan Edit és logopédusként dolgozik tovább.
Érkezők: Zentai Julianna, Jutka néni, aki nyugdíjasként, nagy gyakorlattal a 2-4. osztályosokhoz érkezett. Majd még csatlakozik szeptember hónapban Bozsó Barbara, Bogdán Klaudia Réka utolsó éves főiskolai hallgatók, Barbara a logopédiai ellátásba segít be, míg Klaudia a 6. osztályba kerül. Októberben visszatér Rimmerné Cseh Krisztina.
Távozik az intézményből Csordásné Katona Edina és Málovicsné Tóth Alexandra. A létszám közel azonos a tanév végi létszámmal, elsősorban az 5. évfolyamra iratkoztak be a környező településekről tanulók, de az alsó tagozatra is érkezett kisiskolás.
A tisztasági festés megtörtént az intézményben. Illetve a NOA Építő Kft anyagot biztosított, hogy a korongozó helyiségünket javítani tudjuk.


gimi


Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium
A 2022/2023-as tanévre 31 diák iratkozott be az iskolába.
A nyári szünet mozgalmasan telt, hiszen a Marcali Városi Önkormányzat, a Mikszáth Kálmán Általános Iskola, és az SMPSZ Marcali Tagintézménye által szervezett táborban résztvevők közül is többen ellátogatottak a gimnáziumba, ahol izgalmas programok várták a diákokat. Részt vehettek drámajátékon, sport foglalkozáson, valamint programozható robotokkal is megismerkedtek. Köszönjük a foglalkozást vezetőknek, a gyerekeket pedig a következő nyáron is sok szeretettel várjuk!
A künzelsau-i táborról: az elmúlt két évben kialakult járványhelyzet miatt az iskola tanulóinak sajnos nem volt lehetősége részt venni a kéthetes nyelvi táborban, így az a 17 fő diák és 1 fő kísérő pedagógus nagyon örült annak, hogy idén ez sikerült! Marcali és Künzelsau városai által finanszírozott nyelvi kurzuson a legtöbb délelőtt nyelvoktatással telt a Ganerben gimnáziumban. A tanulók két csoportra – kezdő és haladó – lettek osztva, illetve alkalmanként együtt is maradt a csoport, így tudták egymást is segíteni. Sokféle programot szerveztek mindkét héten, de voltak szabad délutánok is, amikor a diákok közösen, vagy a fogadó szülőkkel tölthették a nap hátralévő részét.


szaki

 

Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola
A 2022/2023-as tanévben 8 új osztály indul. 4 darab szakképzős kilencedik osztály, három ágazatban és orientációs évfolyamon, a kétéves érettségire felkészítő képzés nappali és esti tagozaton, ezen kívül felnőttoktatásban szociális ápoló és gondozó, valamint gépi és CNC forgácsoló szakmákban. Ez összesen 130 új tanulót jelent.
1 új oktató érkezett az iskolába, Osvald Ferenc, aki gépészeti szakmai tárgyakat tanít.


szőcsény

 

Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

3 osztály indul a 9. évfolyamon, két technikus (egy erdésztechnikus és egy mezőgazdasági gépésztechnikus) és egy szakképző iskolai osztály (erdőművelő, fakitermelő és mezőgazdasági gépész vegyes). Indítottak szakmai végzettséggel rendelkező fiataloknak 2 éves érettségire felkészítő osztályt nappali tagozaton, érettségi utáni szakképzést felnőtteknek erdésztechnikus (2 éves) és mezőgazdasági gépésztechnikus (1 éves) szakmákban, illetve dobbantó programot. Így az új beiratkozók száma 107 fő (a 9. évfolyamon 70 fő).
Egy új tanár kezdett az intézményben szeptember elsején kollégiumi nevelőtanár munkakörben. Karsai Anikó okleveles közgazdásztanár a kollégiumvezetői feladatokat látja el 2022. szeptember 1-től.


 

Előző számunk megjelenése óta jutott el hozzánk az előző tanévből még egy tabló (Hétszínvirág EGYMI), fogadják szeretettel.

hétszínvirág1

hétszínvirág2


Nyomtatás