A karácsonyt megelőző negyedik vasárnappal kezdetét veszi az advent /adventus Domini: az Úr eljövetele /, a várakozás, készülődés, az elcsendesedés időszaka.
Régen szigorúak voltak a böjti szokások, szenteste a hal kivételével nem tálaltak húst az ünnepi asztalra. Olyan csemegék is helyet kaptak a vacsorán, mint az alma, dió, méz, ostya, fokhagyma. A menühöz az alábbi alapanyagokat használták: bab, lencse, káposzta, gomba, aszalt gyümölcsök, sült tök. Régen szigorúak voltak a böjti szokások, szenteste a hal kivételével nem tálaltak húst az ünnepi asztalra. Olyan csemegék is helyet kaptak a vacsorán, mint az alma, dió, méz, ostya, fokhagyma. A menühöz az alábbi alapanyagokat használták: bab, lencse, káposzta, gomba, aszalt gyümölcsök, sült tök.
Helvécia Étterem - Szenteste természetesen hal az ünnepi menü. Karácsony napjára újházi tyúkhúslevest, rakott csirkemellet baconbe csomagolva, csabai töltött karajt, köretként francia és kukoricasalátát ajánlok. Egy különleges rétes receptet is megosztok az olvasókkal, amellyel a Somogyi Hírlap versenyén bekerültem a szakácskönyvükbe. Ez pedig az aszaltszilvás-almás palacsinta réteslapba töltve.
Bár az idei évben nem lehetett megtartani a tavaly oly sikeres adventi vásárt, Marcali Város Önkormányzata rendhagyó kezdeményezésekkel igyekezett hozzájárulni az ünnepvárás hangulatához. A Marcali Advent programsorozat részeként ünnepi kirakatversenyt hirdetett, melyre 13 üzlettulajdonos küldte be a nevezését. A karácsonyi díszbe öltöztetett kirakatokat szakmai zsűri bírálta el.