Marcali Napló

Mennyből az angyal

Mennyből az angyal

A karácsonyt megelőző negyedik vasárnappal kezdetét veszi az advent /adventus Domini: az Úr eljövetele /, a várakozás, készülődés, az elcsendesedés időszaka.

 

A karácsonyi asztal szűkebb régiónkban

A karácsonyi asztal szűkebb régiónkban

Régen szigorúak voltak a böjti szokások, szenteste a hal kivételével nem tálaltak húst az ünnepi asztalra. Olyan csemegék is helyet kaptak a vacsorán, mint az alma, dió, méz, ostya, fokhagyma. A menühöz az alábbi alapanyagokat használták: bab, lencse, káposzta, gomba, aszalt gyümölcsök, sült tök. Régen szigorúak voltak a böjti szokások, szenteste a hal kivételével nem tálaltak húst az ünnepi asztalra. Olyan csemegék is helyet kaptak a vacsorán, mint az alma, dió, méz, ostya, fokhagyma. A menühöz az alábbi alapanyagokat használták: bab, lencse, káposzta, gomba, aszalt gyümölcsök, sült tök. 

Karácsonyi menü ajánlat

Karácsonyi menü ajánlat

Helvécia Étterem - Szenteste természetesen hal az ünnepi menü. Karácsony napjára újházi tyúkhúslevest, rakott csirkemellet baconbe csomagolva, csabai töltött karajt, köretként francia és kukoricasalátát ajánlok. Egy különleges rétes receptet is megosztok  az olvasókkal, amellyel a Somogyi Hírlap versenyén bekerültem a szakácskönyvükbe. Ez pedig az aszaltszilvás-almás palacsinta réteslapba töltve.

Körkép az ünnep jegyében

Körkép az ünnep jegyében

A városi intézmények  vezetőit kérdeztük,  miként emlékeznek a régi karácsonyokra. Milyen volt a családi ünnep?  Mi volt a legkedvesebb  gyerekkori emlékük? Most így a járvány idején hogyan ünnepelnek családi körben?

Advent városunkban

Advent városunkban

Bár az idei évben nem lehetett megtartani a tavaly oly sikeres adventi vásárt, Marcali Város Önkormányzata rendhagyó kezdeményezésekkel igyekezett hozzájárulni az ünnepvárás hangulatához. A Marcali Advent programsorozat részeként ünnepi kirakatversenyt hirdetett, melyre 13 üzlettulajdonos küldte be a nevezését. A karácsonyi díszbe öltöztetett kirakatokat szakmai zsűri bírálta el.

Szilveszteri bohóságok

Szilveszteri bohóságok

Mi már régóta tudjuk, de a világ elmaradottabb tájékán még nem értesültek róla a fejletlenebb népek, hogy Marcali a világ közepe. Vannak dolgok, amikben városunk messze megelőzve  nemcsak a vén kontinenst, hanem az egész Földet, világelsők lettünk:

Újévi kívánságok

Újévi kívánságok

„Hej , te bunkócska te drága !” Aki:

Főmenü