Újévi kívánságok

Újévi kívánságok

„Hej , te bunkócska te drága !” Aki:

 

- nagyon odafigyelsz a parkolásra, mindig úgy állsz meg, hogy lehetőleg előtted is mögötted is maradjon úgy háromnegyed autónyi hely. Ha elég követőd akad, sikerülhet a férőhelyek számát akár felére is csökkentenetek.


 

bicikliut4

 

- a járdán biciklizve, a csengő használatát mellőzve, teljes sebességgel lököd oldalba az előtted haladó gyanútlan gyalogost, jól megbüntetve, amiért nincs hátul szeme, és még pofátlanul ki se találta, hogy TE  viharzol mögötte.


 

szemét az utcán

 

- az iskola előtt gyermekedre várva meguzsonnázol, megiszod a bambidat, majd a komlett csomagolóanyagot az elhasznált papírzsebkendővel együtt, olyan hanyag eleganciával hajítod a fűbe, mintha csak egy teli pelenka volna.


 

járda2


- hármasával-négyesével közlekedsz a járda teljes szélességében, élénk társalgást folytatva, úgy, hogy a szembejövőnek kell leugrani előletek az úttestre. Ha esetleg egyedül vagy, akkor a külvilágról szintén tudomást se véve, telefonodba merülve  mész neki minden arra járónak.


 

maszk orr 1


- maszkodat ékszernek tekinted, amit a legváltozatosabb formában és úgy hordasz, ahogy úri kedved tartja: fejed tetején, nyakadban, méretes orrodat szabadon hagyva.


 

tömeg bolt

- ha vásárolni indulsz, az üzletben lehetőleg mindent egyenként végigtapogatsz, megkülönböztetett figyelemmel a hidegen fogyasztandó zöldség - gyümölcsfélékre, és még arra is marad energiád, hogy bevásárlókocsidat keresztbe fordítva, harsányan üdvözöld rég nem látott ismerősödet, hogy megtárgyaljátok az elmúlt húsz év eseményeit. Ha eljutsz a pénztárig, nem mulasztod el kocsiddal többször jól meglökni az előtted állót, harsány megjegyzéseket teszel mindenkire, aki neked / többnyire a puszta létezésével / útban van.


 

sor1

 

- hivatali ügyintézéskor magától értetődő módon hagyod figyelmen kívül a távolságtartásra figyelmeztető felfestett jeleket, az előtted álló válla mögül lesed, és füledet hegyezve próbálod megtudni, kinek mi dolga van az adott bankban, postán, hivatalban,

 

shutterstock 298564544 1


kívánjuk neked - és főleg magunknak -, hogy történjen veled csoda Szilveszter varázslatos éjszakáján: változtasson téged a mesebeli királyfi / királylány csókja varangyos békából civilizált polgártársunkká!


Nyomtatás