Marcali Napló

Borsosék

Borsosék

A háború alatt a marcali kastély földszinti nagytermében kórházat alakítottak ki. Arról persze szó sem lehetett, hogy ennivalót is kapjanak a betegek, a napi élelmet a hozzátartozóknak kellett bevinni. Ekkor járt életében először az épületben az a pár éves kisfiú, akit az elemózsiás kosárral együtt magával vitt az édesanyja a beteg családfőhöz.

Régi karácsonyok

Régi karácsonyok

- Hogyan él bennünk a gyermekkor ünnepi hangulata? Őrizzük-e a hagyományokat?

Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

A városban méltán népszerű vendéglátóhely a Mester Étterem és Cukrászda. Megkértük Ható Andrást, ajánljon karácsonyra ünnepi menüt a háziasszonyoknak. Ezek valóban „egyszerű és költséghatékony” receptek.

Karácsonyi menü ajánlat

Karácsonyi menü ajánlat

Kétszáz esztendeje is van már annak, hogy a Forgáchok megépítették az első pincéjüket Gombán, az Öreghegyen. Az a nádfedeles pince leégett a múlt század harmincas éveiben, ennek pótlására készült el az a ma is látható, gyönyörű környezetben álló, csodálatos panorámát kínáló épület, amit minden marcali ismer - ki Forgách -, ki tsz, ki Nagypinceként.

A Szántó család

A Szántó család

Marcali családi vállalkozásait bemutató sorozatunkban a négy generációra visszatekintő Szántó családot ismerjék meg közelebbről. Elfogult vagyok velük, hisz gyakran játszottunk gyerekként együtt a Noszlopy utcában, mivel majdnem szomszédok voltunk.

Főmenü