Karácsonyi menü ajánlat

Karácsonyi menü ajánlat

Kétszáz esztendeje is van már annak, hogy a Forgáchok megépítették az első pincéjüket Gombán, az Öreghegyen. Az a nádfedeles pince leégett a múlt század harmincas éveiben, ennek pótlására készült el az a ma is látható, gyönyörű környezetben álló, csodálatos panorámát kínáló épület, amit minden marcali ismer - ki Forgách -, ki tsz, ki Nagypinceként.
Legutóbbi felújítása után a Marcali Hát nevet kapta, és napjainkban rendezvényházként üzemel, de más szolgáltatásokat is nyújt.

-Nyitva tartanak az ünnepek alatt? - érdeklődtünk Suchman Péter ügyvezetőtől.
- Folyamatosan dolgozunk ugyan, de nyitva csak rendezvényeink idején tartunk az ünnepek alatt is.

- És elvitelre lehet azért rendelni ételeket? Tudunk „válogatni” is, vagy csak komplett menüt kérhetünk?
- Igen, rendelni lehet. Hamarosan elkészülünk kínálatunk összeállításával, lényegében csak a finomhangolás van vissza: tesztelgetünk, kóstolgatunk. Igyekszünk figyelembe venni a legkülönbözőbb igényeket, lesznek hagyományos karácsonyi ételeink - halászlé például -, de néhány kipróbált, saját kedvencet is beemeltünk a választékba, mint a burgundi marharagu polentával. Séfünk, Sándor Eduard teljes értékű ünnepi vacsorát fog készíteni, de lehet kérni elemenként összeállított menüt vagy több főre készített tálakat, ahogy menüajánlatot is.
Úgy gondoljuk, ez a variáció azoknak ideális, akik otthonukban szeretnék tölteni a Szentestét, de nem akarnak órákat pazarolni vásárlásra, főzésre, mosogatásra. Feljönnek hozzánk, átveszik a számukra összeállított csomagot, közben egy kis forralt bor vagy tea kortyolgatása közben pár szót is lehet váltani egymással.

- Meddig fogadják a rendeléseket, és mikor lehet átvenni a finomságokat?
-December 22-ig tudják leadni a rendeléseket (telefon: 06 85 310-092, facebook: Marcali Hát és www.marcalihat.com), átvenni pedig 24-én lehet, mivel minden frissen készül.

- Mit ajánl a háziasszonyoknak, ami otthon is megoldható? Valami biztos recept esetleg?
- Olvasás, pihenés, beszélgetés. Sok séta, feltöltődés. Ne csúfítsuk az ünnep felemelő szépségét kapkodással, rohanással, idegeskedéssel.
Ha mégis a konyhában kötünk ki: Az ételek elkészítésének eredményessége nemcsak a recepteken múlik. Abból van forgalomban bőven, és könnyen hozzáférhetőek is. Aztán ami végül az asztalra kerül, lehet éppen csak ehető, és lehet prémium minőségű is. A lényeg, az egész sava-borsa, hogy szeretettel, szívvel, kellő odafigyeléssel főzzünk! A fűszerezésnél pedig a legfontosabb, hogy ne borítsuk fel az összetevők harmóniáját, és amennyire csak módunk van rá, mindig friss fűszereket használjunk.

kaja


Nyomtatás