Marcali Napló

Búcsúznak a középiskolától

Búcsúznak a középiskolától

2021-ben, ahogy az elmúlt évben is, csak az online térben köszönhettek el az iskolák tanítványaiktól. Megható és felemelő videóüzenetek készültek, a gimnázium teljesen új, látványos technikával alkotta meg a virtuális ballagást.

Nyugdíjba vonuló pedagógusok, iskolai dolgozók

Nyugdíjba vonuló pedagógusok, iskolai dolgozók

Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola: A Nők 40 kedvezményes nyugdíj adta lehetőséggel ebben a tanévben két pedagógus élt: Szabóné Androsics Mária tanító és Völgyesi Attiláné tanító. Marika 36 évet, míg Irma 40 évet dolgozott a Noszlopy Iskolában. Mindkét pedagógusnak Kásler Miklós miniszter úr Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott munkájuk elismeréseként.

Múzeumi élet a pandémia alatt

Múzeumi élet a pandémia alatt

2020-ban és 2021 első hónapjaiban a múzeumok számára is nagy kihívást jelentett, hogy több hónapon keresztül nélkülöznünk kellett látogatóinkat. Ebben az időszakban egyrészről a múzeum belső munkáira fektethettünk nagyobb hangsúlyt, másrészről pedig a társadalmi szerepvállalás területén vezettünk be új tevékenységeket. Rövid összefoglalónkat e két téma köré csoportosítva olvashatják.

 

Megnyitottunk

Megnyitottunk

A kormány döntésének megfelelően április 24-én kinyitottak az éttermek - cukrászdák teraszai. A kellemes tavaszi időben sok marcali kereste fel a kedvelt máriai, fenyvesi lángosozókat, pizzázókat, de idehaza is felkészülten várták a látogatókat a helyi vendéglátóegységek- ezek tulajdonosait, üzemeltetőit külön is kérdeztük tapasztalataikról.

Körkép a nyitásról

Körkép a nyitásról

Megkérdeztük a város intézményvezetőit, milyen tapasztalataik vannak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatainak nyitásáról.

 

Tábor-beharangozó

Tábor-beharangozó

Az előző évekhez hasonlóan az Önkormányzat idén is tervezi ingyenes, tematikus táborok szervezését Marcaliban lakó 7-14 éves gyerekeknek. A teljes ellátás mellett mozizás, fagyizás, játszóház is várja a résztvevőket, ehhez társulnak még a választott tematikához illeszkedő foglalkozások. Az elképzelések szerint június 21- től nyolc héten keresztül párhuzamos turnusokat is indítanak, ha erre igény mutatkozik.
Nagyon fontos az ingyenesség hangsúlyozása, hogy családja anyagi helyzetétől függetlenül részesülhessen minden kisgyerek a táborozás nyújtotta vigasságokból. Ez egyáltalán nem mellékes egy olyan időszakban, amikor a járvány sok család költségvetését tépázta meg. Ráadásul a szülők szabadsága is alaposan megfogyatkozhatott az iskolák zárva tartása alatt, így a gyerekek nyári felügyeletének biztosítása is problémát jelent.
Bővebb információ: EFOP iroda, Városi Önkormányzat - Telefon: 85 / 501-035

Hírek a városból

Hírek a városból

Új játszóterük lesz a környékbeli gyerekeknek: A Mikszáth Iskola műfüves pályája mellé, egy csokorba telepítik a lakótelep körüli különböző területeken található szabadtéri játékokat, a szülők kérésének megfelelően.

Járvány  a háziorvosok mindennapjaiban

Járvány a háziorvosok mindennapjaiban

Soha nem voltunk még tömegesen olyan helyzetben, hogy ennyire rászorultunk volna háziorvosunk segítségére, tanácsaira, támogatására. Szeretnénk megmutatni, ők hogyan élték meg az elmúlt hónapokat, ezért az alábbi levelet küldtük el valamennyi praxisba. Lapzártáig az alábbi válaszokat kaptuk.

Főmenü