Hírek a városból

Hírek a városból

Új játszóterük lesz a környékbeli gyerekeknek: A Mikszáth Iskola műfüves pályája mellé, egy csokorba telepítik a lakótelep körüli különböző területeken található szabadtéri játékokat, a szülők kérésének megfelelően.

 

162052044 167816871829487 8832993370701944484 n

 

A járvány alatt is folyamatosan dolgoztak az építők a város főutcáján. A feladat egyáltalán nem könnyű, hiszen a közlekedés folyamatosságát és a középületek megközelíthetőségét is végig biztosítani kell. Ahogy minden építkezés, ez is nyilván okoz egy csomó bosszúságot, dehát mindennek ára van. Reméljük, ha elkészül, az eredmény kárpótol majd bennünket az elszenvedett ellemetlenségekért.


29

 

Különleges esemény színhelye volt áprilisban a marcali plébániatemplom. Az „Élet útja” nevet viselő zarándoklat keretében városunkba érkezett a Meg nem született gyermek szobra, amelynek fogadása és búcsúztatása is különleges istentisztelet keretében zajlott. A templom szentélyében felállított műalkotást egy hétig tekinthették meg az érdeklődők.


 cafe maj21 1

 

Marcali közművelődési és kulturális intézményei a vesztegzár alatt is keresték az alkalmat, hogy kapcsolatban maradhassanak a lakossággal, a járványügyi intézkedések szűkre szabott keretei között is próbálkoztak hírt adni magukról. A tavaszi szünet idejére keresőjátékot szerveztek a gyerekeknek a gombai játszótéren, a Kultúrablak tematikus dekorációi pedig a szépre fogékony városlakókat állították meg egy kis gyönyörködésre.


 civilszerv

 

A kényszerszünet idejét az ugyancsak esedékes felújítási munkálatok elvégzésére használták fel a Civil Szervezetek Házában, hogy amikor újra élettel telhet meg az épület, szép környezet fogadhassa az érkezőket.


 szinpad

 

Saját munkatársai közreműködésével hozta rendbe a Kultúrház a nagyterem színpadának lestrapált padlóburkolatát.


 husvet

 

Húsvéti dekorációval kedveskedtek a Gamesz dolgozói a város lakóinak a Künzelsau téren. A hangulatos díszek előtt szívesen fényképezkedtek az emberek, főleg a gyerekek.


 bolcsode 1

 

A megnövekedett igények tették szükségessé a bölcsőde bővítését. Az időjárás függvényében folyamatosan dolgoztak az építkezésen.


 keleti iparterulet legifoto 2 legimento

 

Egyfolytában zajlik a munka a város keleti határában kialakítandó ipari park területén is. Mint ismeretes, Marcali Önkormányzata erre mintegy ötszáz millió forintot nyert sikeres pályázatával.


 boronka kultur terko 01

 

A városrészekben sem állt meg az élet: A boronkai kultúrház udvara szép, új térkőburkolatot kapott, Horvátkúton pedig a hirtelen lezúduló esővíz elvezetését biztosító munkálatokat végezték el.


 zsak

 

Sajnos drágább lett a zöldhulladék tárolására alkalmas, megfelelő kukazsák. Ezt a kormány intézkedése szabályozta így, a helyi szolgáltatónak ebben sem szerepe sem mozgástere nincs.


 marcali kórház

 

A háziorvosi rendelők mellett a kórház is derekasan kivette a részét a védőoltások beadásából. Mind a kastélyban mind pedig az új épületszárnyban működött oltópont. Információink szerint az értesítettek döntő többsége meg is jelent, és beoltatta magát.


 gyermek

 

Az intézmények kötelező zárvatartása alatt is végig biztosította az Önkormányzat a gyermekfelügyeletet és a közétkeztetést, az azt igénylő felnőttek számára is.


 beke utca 1

 

Az ott lakók kéréséhez igazodva és véleményük figyelembevételével változott meg a Béke utca forgalmi rendje. A balesetek elkerülése érdekében ne rutinból vezessenek az arra járók, hanem a táblát figyeljék!


 Czeiderné Dr. Virág Erika Mónika

 

Dr. Moizs Mariann főigazgató március elsejével Czeiderné dr. Virág Erika Mónikát nevezte ki a kaposvári kórház marcali telephelyének vezetőjévé.


 marc15

 

A járvány diktálta kényszer miatt szűk körben ugyan, de azért az idén is tartott megemlékezést az Önkormányzat március 15-én a Noszlopy - szobornál.


Nyomtatás