Marcali Napló

Körkérdés az intézményvezetőkhöz

Június hónap az iskolák számára az előző tanév összegzését, de a szeptemberben induló újnak az előkészítését is jelenti. Megkérdeztük az intézmények vezetőit, hogyan zajlottak az érettségik, a szakmai vizsgák, mik a jövőbeni terveik. Ilyentájt búcsúztatja pedagógusnapon a nyugdíjba vonuló kollégákat a város, most ez sem történhetett meg a szokott időben.
 

 

Ballagás

Ballagás

„Mélyen illetődve búcsúzom tőletek;
Elmégyek: de szívem ott marad véletek
A szerelem láncain.”
(Berzsenyi Dániel: Búcsúzás Kemenes-Aljától)

 

Egy polgármester a korona idején

Egy polgármester a korona idején

A járványveszély március elején egy csapásra megváltoztatta az életünket. Új fogalmakkal ismerkedtünk - kijárási korlátozás, vásárlási sáv, hatósági karantén -, és a napi életünket is ezekhez kellett igazítanunk. Legfontosabb közéleti témáink közé emelkedett a „maszkkérdés”, mármint hogy melyik mire való, hol lehet kapni, hányszoros áron, az élesztő pedig olyan nemzeti kinccsé nemesedett, amire csak az aranyásók kitartásához hasonlítható odaadással vadászott a nép.

Így járvány idején

Így járvány idején

Megkérdeztük a városunkban működő művészeti együtteseket, egyesületeket, hogyan élték át az elmúlt hónapokat.

Szolgáltatások pandémia idején

Szolgáltatások pandémia idején

A mindnyájunkat érintő alapvető szolgáltatások a vészhelyzet idején is működtek Marcaliban. Megkérdeztük néhányukat, hogyan sikerült úrrá lenni a nehézségeken. A mindnyájunkat érintő alapvető szolgáltatások a vészhelyzet idején is működtek Marcaliban. Megkérdeztük néhányukat, hogyan sikerült úrrá lenni a nehézségeken.

 

Főmenü