Marcali Napló

Marcali sajtó II.

Marcali sajtó II.

Előző számunkban emlékeztünk meg róla, hogy az idén jubileumi, tizedik évfolyama jelenik meg már lapunknak. Azt ígértük, ebből az alkalomból felidézünk néhány általunk felvetett, a város lakóit foglalkoztató témát, és utánanézünk, mi történt ezekben az ügyekben azóta. Íme az első:

A pálya vége - avagy lehet akár másképp is?

A pálya vége - avagy lehet akár másképp is?

35 éve vezeti folyamatosan, megszakítás nélkül a várost dr. Sütő László, Marcali polgármestere. Ez egyúttal kilenc, sorra megnyert választást is jelent, ám éppen a jubileumi, tizedik előtt szakítja meg a sikersorozatot: hivatalosan bejelentette visszavonulását, a június 9-i önkormányzati választáson nem fog indulni polgármesternek.

Horváth László - Kék Hold Hotel vezetője

Horváth László - Kék Hold Hotel vezetője

Sorozatunkban a városban működő hoteleket, panziókat működtető vállalkozókat mutatjuk be, hisz nagyon fontos, hogy a hozzánk ellátogatók (akár turizmus, akár munka vagy kulturális program okán) milyen tapasztalatokat, élményeket visznek magukkal Marcaliról. Elsőként Horváth Lászlóval beszélgettünk, aki a Kék Hold Szálloda és Kávézó vezetője.

„A szőlőnek van gazdája, nem pedig a gazdának szőlője”

„A szőlőnek van gazdája, nem pedig a gazdának szőlője”

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek borkóstolót május 3-án a hegyközség borászainak kínálatából. Ekkor történt a Délnyugat-Balatoni Hegyközség 2024. évi borversenyének eredményhirdetése, és itt tudtuk meg azt is, ki nyerte el idén Marcali város bora kitüntető címet. A program része volt a Marcali 750 eseménysorozatnak.

Főmenü