Marcali Napló

Nemzedékek a város szolgálatában 2. rész

Nemzedékek a város szolgálatában 2. rész

- Az első emlékeim engem már Marcalihoz kötnek - idézi fel a gyerekkor képeit a kisebbik fiú, Csaba -, mi még nem kütyükkel, hanem egymással játszottunk.

Kerek száz

Kerek száz

Idén februárban ünnepelte 100. születésnapját Marcali legidősebb polgára, Gelencsér Istvánné, a járvány miatt azonban csak szűk családi körben lehetett őt felköszönteni.

Hogy is volt? – Déghy László és Déghy Gábor testvérek

Hogy is volt? – Déghy László és Déghy Gábor testvérek

Sorozatunkban a városban évtizedek óta sikeresen működő családi vállalkozásokat szeretnénk bemutatni. Nem csak az üzleti tevékenységüket, hanem a mögöttük rejlő embereket is. Bizonyára mindenkinek ismerős a Déghy Bt. elnevezés, hiszen nemcsak a város intézményei, üzemei, gyárai állnak velük kapcsolatban, hanem a környéken élők is. 25 éves Bt.

Kajla pecsételő pont a Kulturális Korzóban!

Kajla pecsételő pont a Kulturális Korzóban!

Idén júliustól a Korzóban is lehet pecsétet szerezni a Kajla útlevélbe! Továbbá a nyár folyamán a Kajla album matricáinak csereberéjére is lehetőség volt, amit a jövőben is szívesen lebonyolítunk, ha Kajla kutyus újabb kalandokra indul. Jelenleg még a kék útlevél van érvényben, és aki az ország bármely Tourinform irodájából szerez vagy szerzett ingyen képeslapot, az 2021. december 31-ig a Magyar Posta bármelyik fiókjában ingyenesen feladhatja. Kajlával felfedezhetők Magyarország csodái és játszani is lehet az ingyenesen letölthető mobilalkalmazás segítségével is.
Hamarosan pedig minden általános iskolás alsó tagozatos diák részére eljuttatja a Magyar Turisztikai Ügynökség a 2021/22-es tanév új, sárga színű Kajla útlevelét!

Idősek köszöntése

Idősek köszöntése

Marcali Város Önkormányzata nevében Bereczk Balázs alpolgármester köszöntötte az idősek világnapja alkalmából a város nyugdíjasait a Marcali Művelődési Központban. Ezt követően átadták a Családokért Közalapítvány által kiírt rajzpályázat díjait. Molnár Ágnes képviselő asszony és Pápai Éva kuratóriumi tag adta át a gyerekeknek „Az én nagyszüleim” című rajzverseny elismeréseit. Az ünnepséget Palotás Ágnes zenés műsora zárta.

Avatás és újraszentelés

Avatás és újraszentelés

Az első világháborúban hősi halált halt fia, a horvátkúti illetőségű Bájhober István emlékére állíttatott a feltámadt Krisztust ábrázoló szobrot az édesanyja.

Noszlopy-nap

Noszlopy-nap

Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2021. 09. 24-én próbákkal ünnepelte meg névadóját. Ezen a gyönyörű őszi napon a mozgás, a sport, sorversenyek, egyéni megmérettetések kaptak főszerepet.

Országos döntőben a mikszáthos sportolók

Országos döntőben a mikszáthos sportolók

Kecskeméten rendezték meg 2021. október 12-én a Diákolimpia Atlétika- Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság országos döntőjét. A III-IV. korcsoportban a Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskola az előkelő 4. helyezést érte el.
Csapattagok: Tamasián Bernát 8.a, Rácz Bence 8.a, Földényi Márkó 7.a, Hegedűs Zalán 8.a, Trombitás Marcell 7.a. Felkészítő testnevelők: Bőle László, Légrádi-Pék Evelin

Jubileumi programsorozat a gimnáziumban

Jubileumi programsorozat a gimnáziumban

Hetven éves ebben a tanévben a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium. 2021. október 5-én ünnepélyes megnyitóval kezdődött meg az iskola évfordulós programsorozata. Ez alkalomból Kőrösi András igazgató és Gál András ( Dr. Gál József unokája) felavatták a Dr. Gál József szaktantermet, és leleplezték a névtáblát.

Pályaválasztási Börze a Noszlopyban

Pályaválasztási Börze a Noszlopyban

A Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola idén újra megrendezhette a már hagyományossá vált Pályaválasztási Börzéjét. A rendezvény célja, hogy Somogy és Zala megye középiskolái egy helyen bemutatkozhassanak, és minél több információt osszanak meg a továbbtanuló diákokkal és szüleikkel. A börzére a marcali általános iskolásokon kívül számos környékbeli településről érkeztek érdeklődő tanulók.

Hikman Béla nevét vette fel a szakképző iskola

Hikman Béla nevét vette fel a szakképző iskola

Október 1-én ünnepséget rendeztek az iskolában a névadó alkalmából.  Az iskola főbejáratánál tablókon olvashatóak a mester életútjának állomásai, valamint az intézmény története.

Főmenü