Marcali Napló

„Zene nélkül mit érek én…”

zene1
1975 óta (amikor az UNESCO elfogadta Yehudi Menuhin javaslatát) a zene világnapja október 1. 

Jövőre veled ugyanitt?

Tavaly ősszel képes beszámolót közöltünk a központi temető szégyenfoltjairól. Egy év elteltével, Mindenszentek előtt körülnéztünk újra, hátha változott valami. Nos, nem. Ugyanazt találtuk:
t1

Künzelsaui küldöttség Marcaliban

Marcali Múzeum Ilácsa József
Szeptember 28-30-ig Marcaliban járt németországi testvérvárosunk, Künzelsau küldöttsége. A delegációt Stefan Neumann polgármester vezette.

A közösségfejlesztés lehetőségei

z generáció2
A Marcali Városi Kulturális Központ szervezésében, az NKA támogatásával, „Z Generáció” címmel megyei közművelődési szakmai napot tartottak október 9-én a Kulturális Korzóban.

Újra hölgy a Marcali Rendőrkapitányság élén

beke mária
Október elején Beke Mária őrnagy lett a rendőrkapitányság megbízott vezetője. Olvasóinknak mint embert szeretném bemutatni, hisz még most ismerkedik a várossal, a benne élőkkel.

„Éld át igazából!” Somogyi Betyárok a dobogó legfelső fokán

szőcsény
Ezzel a névvel hirdette meg idén júniusban az Axiál Kft. mezőgazdasági képzést folytató iskoláknak szóló háromfordulós versenyét, amelyre a szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is benevezett. Ezzel a névvel hirdette meg idén júniusban az Axiál Kft. mezőgazdasági képzést folytató iskoláknak szóló háromfordulós versenyét, amelyre a szőcsénypusztai Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is benevezett. Az 5 fős csapatoknak a következő feladatokat kellett elvégezniük: fotók készítése, tesztek kitöltése. az első forduló a „nyár íze” fotók készítése volt.  A legjobb 4 csapat került a döntőbe, a hódmezővásárhelyi Hódmezőrület 3.0 nevű rendezvényre. Szoros versenyben iskolánk mindenkit maga mögé utasítva, az első helyen végzett. A csapat tagjai: Miháczi Márton, Simonics Tamás, Vajda Máté, Varga Márió, Vasvári Richárd. Felkészítő tanáruk: Posza  János volt. Gratulálunk a Somogyi Betyároknak!

Berzsenyi Dániel költő, földbirtokos és családja

Berszenyi008RTkicsi2
Berzsenyi Dániel 1776. május 7-én született a Vas megyei Egyházashetyén evangélikus nemesi család egyetlen gyermekeként.

„Tanár Úrnak tisztelettel…”

gál5
Október 3-án emléknapot rendezett Dr. Gál József tiszteletére a Marcali Múzeum és a Marcali Múzeum Alapítvány.

Azt beszélik a városban... Dr. Sütő László polgármestert kérdeztük

sütő
- Egész nyáron zajlottak a felújítások a város több pontján is, láthattuk mindannyian. Örülünk a fejlődésnek, de azért kritika is fogalmazódott meg a marcaliakban.

marcali logo fehér
Image

Marcali Város Önkormányzata

H-8700 Marcali, Rákóczi u. 11.

Tel: +36 85 501 000

E-mail: polghiv@marcali.hu

© 2019 Marcali Város Önkormányzata. Minden jog fenntartva.

Főmenü