Marcali Napló

Adjon Isten minden jót ez új esztendőben

Adjon Isten minden jót ez új esztendőben

„ Adjon Isten minden jót ez új esztendőben, 
Fehér kenyér dagadjon nyárfa tekenőben. 
Hús , bor ,búza legyen mindig bőven, 
A patikát kerülhessük ez új esztendőben.”

Kilencvenöt fölött, száz felé

Marcali legidősebb polgárai. Gelencsér Istvánnét, aki már a százat is betöltötte, előző számunkban külön köszöntöttük. Ezen a tablón a korelnök Király Sándor, aki egyúttal a legidősebb férfi a városban.
Egy életen át építették - szépítették ezt a települést, van - volna? - mit megköszönni nekik ... Emlékezetükben őrzik csaknem egy évszázad marcali történéseit, részt vettek a világháborúban, átéltek ostromot és forradalmat, közben felnevelték a gyerekeiket, büszkék az unokákra, és most már a dédunokákban gyönyörködnek.
Kívánjuk mindannyiuknak, hogy életük a „közelítő tél” árnyékában is maradhasson tartalmas, békés, élhessék derűsen mindennapjaikat szeretteik körében!
Jó egészséget, boldog új esztendőt kívánunk kedves mindnyájuknak!

Amivel gazdagodtunk

Amivel gazdagodtunk

A járvány sújtotta 2021. év nem volt könnyű a települések életében sem. Nemcsak a kisebb-nagyobb közösségek, civil szervezetek mozgástere szűkült, hanem a különféle megszorítások következtében az önkormányzatok pénzügyi helyzete se volt irigylésre méltó. Ezért aztán dupla öröm, hogy városunk idén is tudott néhány komolyabb eredményt felmutatni, amire büszkék lehetünk.

„Vissza a jövőbe 2.”

„Vissza a jövőbe 2.”

Lapunk júniusi számában „Vissza a jövőbe” címmel írtuk meg, milyen visszataszító módon packázott a hivatal városunk polgármesterével, amikor az a járvány elleni helyi védekezéshez nélkülözhetetlen adatot kért tőlük. /A cikk teljes terjedelmében elolvasható a marcali.hu oldalon/

Hogy is volt? – Vapetlics Andrásné (Horváth Gyöngyi), Vapetlics Zsolt, Vapetlics Kornél

Hogy is volt? – Vapetlics Andrásné (Horváth Gyöngyi), Vapetlics Zsolt, Vapetlics Kornél

Sorozatunkban a városban évtizedek óta sikeresen működő családi vállalkozásokat szeretnénk bemutatni. Nem csak az üzleti tevékenységüket, hanem a mögöttük rejlő embereket is. Vapetlics Andrásné 50 éve dolgozik fodrászként a városban, sőt fia és unokája is ezt a szép szakmát választotta.

Főmenü