Marcali Napló

Búcsúzunk

Búcsúzunk

Elhunyt Bertók László, a kortárs magyar líra kiemelkedő alakja. A vései születésű Kossuth-díjas költő egykor a marcali posta munkatársa volt, a család és a kulturális élet gyászában városunk is osztozik.

 

Újra iskola! Becsengettek!

Újra iskola! Becsengettek!

Szigorú járványügyi protokoll szerint indult a tanév a város iskoláiban.

Körkép a teljesség igénye nélkül

Körkép a teljesség igénye nélkül

Korzó nyári táboros élmények: A Művelődési Központ az idei évben két turnusban szervezett nyári napközis táborokat. A július 6-10 között megvalósult Kreatív Társas tábor fókuszában a társasjátékok álltak. Ugyanakkor nem csupán a klasszikus, illetve különleges társasokkal játszhattak a gyerekek, hanem nagyon sok érdekességet is megtudhattak a társasjátékok vagy például a dobókocka múltjáról, fajtáiról.

Táborzáró Lurkó Nap

Táborzáró Lurkó Nap

Végre! Már mindannyiunknak hiányzott, főleg a gyerekeknek, hogy programon, rendezvényen vehessünk részt. Az online tanulás, a home office munkavégzés megfosztott bennünket a közvetlen, személyes együttléttől.

Falra hányt borsó - 3. rész

Falra hányt borsó - 3. rész

Három évvel ezelőtt, 2017 szeptemberében közöltünk fényképekkel bőségesen dokumentált beszámolót a marcali temetőben uralkodó civilizáció előtti állapotokról, „Elvadult tájon gázolok” címmel.

Esztendő múltán visszatértünk szemrevételezni, változott - e valami. Nem változott.  

Lesz-e újra kórházunk?

Lesz-e újra kórházunk?

Elegánsan levezényelt, gondosan előkészített ünnepre gyűltek össze az érintettek 1991-ben Marcaliban. A városnak minden oka megvolt a büszkeségre: századik születésnapján lehetett köszönteni a kórházunkat. Neve se volt ugyan, csak úgy „a kórház”-nak hívtuk, viszont szép volt, rendezett: gyönyörű kastély, a közelmúltban felépített modern, barátságos  csecsemő - és gyermekosztály, egyéb kiszolgáló egységek. Mindez gondosan ápolt, ősfás parkban, megfelelő műszerezettséggel, és mindenekelőtt a városhoz kötődő többszáz dolgozóval.

Marcali Vállalkozói Adatbázis

A Marcali Vállalkozói Adatbázist Marcali Város Önkormányzata azzal a céllal hozta létre, hogy a helyi vállalkozások egy helyen, modern online felületen bemutathassák tevékenységüket és hogy a lakosság könnyebben elérje a helyi szakembereket, szolgáltatásokat.A Marcali Vállalkozói Adatbázist Marcali Város Önkormányzata azzal a céllal hozta létre, hogy a helyi vállalkozások egy helyen, modern online felületen bemutathassák tevékenységüket és hogy a lakosság könnyebben elérje a helyi szakembereket, szolgáltatásokat.

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

Az utóbbi időben egyre többször tapasztalható szélsőséges időjárás, a szokatlan erősségű csapadék okozta károk enyhítése érdekében elengedhetetlen követelmény, hogy a város vízelvezető árkai karban legyenek tartva. Ezért kérek mindenkit, hogy a lakóháza, telke, egyéb ingatlanja előtti árkot tegye rendbe, mert ősszel folytatni fogjuk ezek ellenőrzését.

Főmenü