Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

Az utóbbi időben egyre többször tapasztalható szélsőséges időjárás, a szokatlan erősségű csapadék okozta károk enyhítése érdekében elengedhetetlen követelmény, hogy a város vízelvezető árkai karban legyenek tartva. Ezért kérek mindenkit, hogy a lakóháza, telke, egyéb ingatlanja előtti árkot tegye rendbe, mert ősszel folytatni fogjuk ezek ellenőrzését.

Aki kéri, annak a Hivatal és a Gamesz dolgozói segítséget nyújtanak a vízelvezetők szintezéséhez, és segíteni fogunk azoknak is, akik sem a saját maguk, sem hozzátartozóik életkora vagy egészségi állapota miatt nem tudják a szükséges munkálatokat elvégezni.A kérések koordinálására az egyéni körzetekben megválasztott képviselők kaptak megbízást.

 

Január elsejétől változik a város beépítetlen építési telkeire vonatkozó adózási rendelet: A kommunális adó helyett a vállalkozásokkal megegyező módon fizetnek telekadót a magánszemélyek is, azaz a tulajdonostól függetlenül egységes szabályok vonatkoznak minden beépítetlen építési telekre. Az erről szóló rendelet megtalálható a város honlapján.

Szeptembertől megváltoznak a városban az öt tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedésére vonatkozó szabályok, ezek mozgását jelentősen korlátozzuk. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy a kamionok, teherautók ne a város belső útjait, hanem az elkerülő utat használják. A hajnali indulások, késő esti érkezések zaja sok bosszúságot okozott ugyanis a város lakóinak, ez kétségtelenül zavarta az emberek pihenését, nyugalmát. Ugyanakkor a marcali vállalkozások működését sem szeretnénk ellehetetleníteni, ezért indokolt esetben engedélyezni fogom a városon belüli közlekedést is, a lehető legrövidebb úton.A nagyobb vállalkozásokat minderről már értesítettük, de a Hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársai is szívesen adnak felvilágosítást a változásokról. Az erről szóló rendelet a város honlapján is megtalálható.
Dr.Sütő László polgármester


Nyomtatás