Zöld óvoda - pedagógia program a Kulturális Korzóban

A „Marcali és térsége hulladékgazdálkodási közszolgáltatásának informatikai és eszközfejlesztése a hasznosítási célok elérése érdekében”című projekt megvalósításának egyik fontos feladata a lakosság tudatformálása, a környezettudatos gondolkodás és gyakorlat meghonosítása térségünkben. E cél elérésének egyik elemeként ma , a kistérség óvodavezetői találkoztak Marcaliban a Kulturális Korzóban.

Az egész napos tanácskozás mottója: a környezettudatosságra nevelést már egészen kis korban és a családokkal együtt kell elkezdeni. Marcaliban a Tündérliget óvoda az elmúlt évben harmadszor nyerte el a Zöld Óvoda címet. Pedagógiai programjukban évek óta vállaltan elsődleges a környezettudatos nevelés, az élővilág védelme, a szelektív hulladékgyűjtés, környezetünk szeretete, tisztelete és megóvása. Legfőbb céljuk, hogy mindez a gyermekek életében a mindennapok része legyen,a szülőkkel összefogva tudatosan beépítsék személyiség fejlődésükbe.

A Marcali Média Központ támogatásával megvalósuló előadássorozat jó alkalmat nyújtott a Zöld Óvoda program széleskörű megismertetésére, a tapasztalatok,módszerek tüzetes megvitatására. A szervező Tündérliget óvoda legnagyobb örömére úgy tűnik elindult egy folyamat, melynek eredményeként szeretnének egy zöld óvoda hálózatotot kialakítani a kistérség óvodáinak részvételével.

 

Galéria - www.tavitv.hu

 

Gyermekrajz kiállítás:


Nyomtatás