Marcali Napló

Nyugdíjba vonuló pedagógusok, iskolai dolgozók

Marcali Óvodai Központ:
Tóth Lászlóné – dajka, Halmosi Imréné – dajka, Mohrné Erki Csilla - pedagógiai asszisztens,
Horváthné Dinai Gyöngyi - óvodapedagógus

 

Ballagás az általános iskolákban

Ballagás az általános iskolákban

A tanév végeztével a nyolcadik osztályosok is elbúcsúznak az általános iskolától. A legnagyobb elismerésben részesült tanulók:

Országos matematikaverseny döntője a Mikszáthban

Országos matematikaverseny döntője a Mikszáthban

Május 14-én rendezte az iskola matematika munkaközössége a 26. Alapműveleti Matematikaverseny országos döntőjét 70 versenyző részvételével. Az elmúlt évben erre a megmérettetésre csak online kerülhetett sor, 2020-ban pedig saját nyári versenyt rendezett az iskola, amelyen hetente kapták a diákok a feladatokat.

Marcali-Maroshévíz testvértelepülési találkozó

Marcali-Maroshévíz testvértelepülési találkozó

Marcali testvértelepüléséről, Maroshévízről (Toplita) fogadott vendégeket Marcali Város Önkormányzata. A két önkormányzat 1990-ben kötött testvértelepülési megállapodást, és a városok közötti kapcsolat azóta is töretlen.

A szeretet és az elfogadás jegyében

A szeretet és az elfogadás jegyében

Sokan ismerik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét Marcaliban, s tudják azt, hogy Gombán nappali foglalkoztatót működtetnek a fogyatékkal élő felnőttek részére. Arról már kevesebben értesültek, hogy négy éve Boronkára, a régi óvoda épületébe költözött át az iskolájuk. Cikkünkben bemutatjuk, mivel foglalkoznak az egyik, mivel a másik intézményben.

Hírek, események 2022 első feléből

Hírek, események 2022 első feléből

2022 elején még ereje teljében szedte áldozatait a járvány városunkban is, terjedt a fertőzés az óvodáktól az iskolákon át az idősek otthonáig mindenütt. A veszélyhelyzet elmúltával szép lassan visszatérhetett az élet a normális kerékvágásba, nem csoda, ha a hosszú bezártság után elemi erővel támadt fel a vágy az emberekben a közösségi élet, a megszokott rendezvények, ünnepeink hagyományos rendje iránt.

Főmenü