Marcali Napló

Feltámadás előtt

Feltámadás előtt

Erős kijárási korlátozás, néptelen utcák, egymástól távol, csak szolidan ünneplő családtagok - tavaly húsvétra ez köszöntött ránk, a járvány első hullámának rémületében. Ha vigyázunk magunkra és egymásra, ha betartjuk a szabályokat, egykettőre túl leszünk az egészen, gondoltuk naivan, aztán majd jövőre bepótolunk mindent. Rosszul gondoltuk. Nem így lett. Az idei húsvét forgatókönyvét is a járvány írja - csak éppen közben meghalt körülbelül annyi ember, mint Marcali és néhány környékbeli falu teljes lakossága!

Hogy is volt? - A Somogyvári Optika

Hogy is volt? - A Somogyvári Optika

Sorozatunkban a városban évtizedek óta sikeresen működő családi vállalkozásokat szeretnénk bemutatni. Nem csak az üzleti tevékenységüket, hanem a mögöttük rejlő embereket is. Első interjúnkban Osvaldné Somogyvári Krisztinával beszélgettünk.

Múltidéző

Múltidéző

Móring  József Attila országgyűlési képviselő

A húsvét számomra a többi ünnephez hasonlóan évtizedeken át templomi szolgálattal telt, nagycsütörtöktől húsvét hétfőig minden napnak megvolt a maga varázsa.  A legjobban várt esemény mindig a szombat esti vigília volt, amikor a tűzszentelés még világosban, majd a szentmisét követő körmenet már sötétben zajlott. 

Főmenü