Marcali Napló

Megyenap Marcaliban

díj2

A címer - és pecséthasználati jog adományozásának 520. évfordulójára emlékezett kihelyezett ülésén a Somogy Megyei Közgyűlés a Marcali Városi Kulturális Központban. Ezen az ünnepi eseményen adták át a megye elismeréseket kifejező díjait is. Örömmel számolhatunk be róla, hogy a kitüntetettek között van a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület is, akik a Somogy Polgáraiért díjat kapták. A laudáció érdemeik között említi például, hogy „ a közreműködők és segítők a környezetükben fellelhető történelmi forrásanyagokat kutatják és tárják fel, majd a tőlük telhető legmagasabb színvonalon mutatják be a nagyközönségnek könyvek, kiállítások, előadások formájában. „ O.I.

 

Fonyódi köztisztviselők a Marcali Múzeumban

1 DSC0038

A Fonyódi Polgármesteri Hivatal dolgozói évzáró, csapatépítő programon vettek részt a Marcali Múzeumban 2017. december 15-én. Nagy Brigitta Fonyód Város Önkormányzatának aljegyzője és Szász-Reichert Szabina titkárságvezető kérte fel intézményünket az együttműködésre, munkatársi közösségüket erősítő rendezvény lebonyolítására.

Visszatekintő

dalárda2

 

Az óév lezárása, az újesztendő kezdete a kisebb - nagyobb közösségekben egyaránt a számvetés, az önértékelés ideje is. Marcali civil közösségei, egyesületei rendre összegyűltek az év utolsó napjainak valamelyikén, hogy közösen tekintsenek vissza az elmúlt év eseményeire, felidézve az átélt élményeket, tervezgetve a jövőt.

 

Várostörténeti portré - Hikman Béla műlakatosmester

1. kép. Hikman Béla a pesti üzletében 1921

Ebben a rovatban havonta egy olyan Marcalihoz kötődő jeles személy életútja kerül bemutatásra, akinek a tevékenységével kapcsolatos adatokat a Marcali Múzeum gyűjti, a feltárt írásos és tárgyi emlékeket az utókor számára megőrzi, és közkinccsé teszi.

Akinek a szakképzés az élete…

Kulcsár 2

Kulcsár János, a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája gyakorlati oktatásvezetője karácsony előtt kapta meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara „Somogy Szakképzéséért” díját. Negyvennégy éve az iskola lelke, szakmunkások ezreit tanította. Arra kértem, idézze fel pályáját, ossza meg velünk emlékeit. Beszélgettünk a családról, az unokákról is.

 

Ünnepvárás

anna1

December 20-án ünnepséget tartottak a Templom utcai Anna-Szeretetotthonban is. Iván atya idézte fel karácsony történetét, a Karitasz aktivistái énekkel, muzsikávak, ajándékokkal lepték meg az itt élő időseket. Sávoly Andrea, a Karitász vezetője elmondta, hogy a gombai otthonba és ide járnak rendszeresen. Nagyon jó érzés számukra, hogy elhozhatják a szeretetet, békességet. Az ünnepség után Szilágyi Orsolyával, az intézmény vezetőjével, és a fenntartó alapítvány létrehozójával, Szilágyi Istvánnéval beszélgettem hétköznapjaikról.

 

Zöld Város pályázat

DSCN3317 másolata

Bereczk Balázs alpolgármester adott tájékoztatást a projekttel kapcsolatosan: Nagyon fontos lépéséhez érkezett a pályázat megvalósítása. A támogatói döntés feljogosítja a város lakosságát arra, hogy komoly munka kezdődhessen el azzal kapcsolatosan, hogy hogyan alakítjuk ki közösen a Rákóczi utcát. Elkezdődhet az a tervezői munka, aminek a végeredményeképpen az egész város arculata megváltozhat.

Vélemények és tévhitek – a hulladékgazdálkodás nem foci

mtksz szelAz MTKSZ Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatára több kérdés, javaslat érkezik, ezekből szemezgettünk, és megkérdeztük a szolgáltató véleményét.

 

Főmenü