Vásártér felújítás - projekt bemutatása

Projekt címe: Vásártér felújítása

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00005

Kedvezményezett neve: Marcali Város Önkormányzata

Szerződött támogatás összege: 89.938.528,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tényleges fizikai befejezése: 2020.09.28.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A tervezett infrastrukturális beruházás átfogó célja, hogy Marcali egy egészséges, a helyi és térségi lakosság számára magas életminőséget, lakó- és munkahelyet nyújtó, „zöld” város legyen, amely magas színvonalú szolgáltatásaival és helyi attrakcióival kiemelkedő turisztikai és rekreációs szerepet tölt be a térségben.

A város közösségi életében meghatározó hiányosság, hogy nem rendelkezik olyan központi helyen található, kialakított infrastruktúrával rendelkező térrel, ahol az 500 főnél nagyobb rendezvények biztonságosan és magas színvonalon megrendezhetők.

Projektünk a jelenleg piacok és vásárok megtartására igénybe vett fedett épületegység, a vásártér; az épületen belül található további két egyáltalán nem használt épületegység felújítását, valamint funkció bővítését szolgálja. Az épületben kialakításra kerül egy 9,8* 9,8* 4,9 m befoglaló méretű gyermekjátszóház, vizesblokk, felújításra kerül a tető, akadálymentesítés valósul meg. A vásártér új aszfaltburkolatot kap, illetve színpadfedés kerül kialakításra.

Az épület és az előtte található tér felújításával a város központjában új közösségi tér jön létre, mely alkalmas nyitott és zárt rendezvények megszervezésére, a további közösségi rendezvények kiindulópontjává, igazi városközponttá válik.


Nyomtatás