ASP logo

Tájékoztatás önkormányzati tulajdonú utakkal kapcsolatban

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Úthasználók! Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő utak fenntartása és fejlesztése minden évben jelentősen terheli az önkormányzat költségvetését. Fontos feladat az önkormányzati közutak állapotának védelme, állagromlásuk megelőzése, valamint a biztonságos közlekedés feltételeinek, a környezet nyugalmának és a lakosság pihenéshez való jogának biztosítása. Mindezekhez elengedhetetlenül szükséges az önkormányzati utak esetében a súlykorlátozás bevezetése, a behajtás rendjének szabályozása. Ezért Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megalkotta a járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának rendjéről szóló 20/2020. (VI.17.) önkormányzati rendeletét.  A rendelet 2020. július 15. napjától hatályos.

A rendelet hatálya kiterjed minden 5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű járműre, járműszerelvényre és annak tulajdonosára.

A rendelet területi hatálya Marcali város közigazgatási területén az önkormányzati tulajdonban lévő belterületi utakra terjed ki.

Ez alól kivételt képez:

  1. a Szigetvári utcának a déli végétől a Lehel utcáig tartó szakasza,
  2. a Noszlopy utcának az északi végétől a MOL benzinkútig tartó szakasza,
  3. a Berzsenyi utcának a Noszlopy utca és Mikszáth utca közötti szakasza,
  4. a Ziehl-Abegg utca.

 

A rendelet tárgyi hatálya alá tartozó járművel Marcali város közigazgatási területén az önkormányzati tulajdonban álló utakon csak behajtási engedéllyel lehet közlekedni.

A behajtási engedély iránti kérelmet a Marcali Közös Önkormányzati Hivatalhoz, a polgármesternek címezve kell benyújtani. Az ügymenetről bővebben itt olvashat.

További információ kérhető ügyfélfogadási időben Marcali Közös Önkormányzati Hivatalban személyesen a fsz. 11. számú irodában, vagy telefonon a 85/501-027 telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bödőné Dr. Molnár Irén sk.

címzetes főjegyző


 


Nyomtatás