ASP logo

Szakmaközi megbeszélés

A Gyermekjóléti Szolgálat meghívására szakmaközi megbeszélés keretében 2015. június 4-én Nyulászi Anna, az Indit Közalapítvány Tükör” Somogy Megyei Drogambulancia pszichológusa és Kovács Gergely, a Drogambulancia szociális munkása tartott vitaindítót Drogprobléma - designer drogok; a prevenció és a kezelés lehetőségei témakörben.

A kerekasztal beszélgetésre 26 jelzőrendszeri tagnak küldtünk meghívót. Szolgálatunk ellátási területén a fiatalok körében jelen vannak a drogok és az egyéb szenvedélybetegségek, azonban erről nagyon kevés információja van a szakembereknek.

Nyulászi Anna pszichológus beszélt a designer drogok formáiról, hatásairól, Kovács Gergely szociális munkás pedig a szenvedélybetegség kialakulását, a függőség szakaszait, a drogok fajtáit és következményeit, továbbá a segítségnyújtás lehetőségeit mutatta be.

Tudomásul kell venni, hogy a drog jelen van Marcali városban és ellátási területünkön egyaránt, emiatt a problémával foglalkozni kell. Harcolni ellene csak a prevenció eszközeivel lehetséges: alternatívaként felajánlható szabadidős programok szervezésével, korszerű iskolai preventív foglalkozásokkal, melyek interaktívak, felkeltik a fiatalok érdeklődését. A drogprobléma kezelése érdekében mielőbb ki kell alakítani helyi szinten az együttműködés lehetőségeit, fórumait.

Városunkhoz legközelebb Kaposváron található Drogambulancia, ahol ambulánsan, beutaló nélkül, anonim formában is fogadják a drogproblémával küzdő fiatalokat.

Drogambulancia elérhetősége: Kaposvár, Béke u. 47., tel.: 82/511-634


Nyomtatás