ASP logo

„Értékeink nyomán” maroshévízi vendégeinkkel

Marcali Város Önkormányzata május elsején valósította meg Maroshévíz testvértelepülésünkkel közösen, a Maroshévízi Református Egyházközség partnerségével „Értékeink nyomán”  című programját, amelynek során a projekt más elemei mellett az önkormányzat 8 főből álló maroshévízi delegációnak mutatta meg a Marcali Települési Értéktár Bizottság által a Marcali Értékek Gyűjteményébe felvett települési értékeket.

A délelőtt során a Gyűjteményben található települési értékekről készült kiállítást, a Marcali Múzeum leltárában lévő és az egyes helyi értékekhez kötődő tárgyakat nézhették meg vendégeink a Kulturális Korzóban, megtekintették a Marcali Városi Kulturális Központ időszaki és állandó kiállítását, valamint a Marcali Múzeum „Mesterek és Műhelyek” című állandó kiállítását. Ezt követően került sor helyi értékek bemutatására, amelyek között volt a Városháza épülete, a Bernáth Galéria épülete, a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom és a plébániatemplom oratóriumában található egyháztörténeti állandó tárlat, a Széchenyi utcai Szabadság park – az itt található Marcalihoz kötődő neves személyek mellszobraival, az egykori Széchényi kastély, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola épülete, valamint a Forgách pince.

A Szabadság parkban a Marcali Múzeum koszorúval fejezte ki tiszteletét Marczali Henrik születésének 160. és Lengyel József születésének 120. évfordulója alkalmából.

Vendégeinket a délután során a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája is köszöntötte.

A program Marcali Város Önkormányzata, a Marcali Városi Kulturális Központ és a Marcali Múzeum együttműködésével és a Földművelésügyi Minisztérium, valamint a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.

Kiss Kálmán történésznek, a Plébánia irodavezetőjének ezúton is köszönjük Plébániatemplomban tartott tárlatvezetést!

Marcali Város Önkormányzata

 

Támogatók:
fm logo szines

hungarikum bizottsag logo


Nyomtatás