ASP logo

Átadták a horvátkúti I. világháborús emlékművet

Június 29-én (pénteken) átadták az I. világháborúban életüket vesztett horvátkúti katonáknak emléket állító felújított emlékművet.

 

Az átadó ünnepségen Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő köszöntő szavai után Dr. Sütő László, Marcali polgármestere mondott ünnepi beszédet, amit a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdájának ünnepi műsora követett. Az emlékművet Papp Szabolcs, Horvátkút plébánosa áldotta meg.

A rendezvényt koszorúzás zárta: Marcali Város Önkormányzata nevében koszorút helyezett el Dr. Sütő László polgármester és Dr. Mészáros Géza önkormányzati képviselő;  dr. Steinmetz Ádám országgyűlési képviselő; Poprádi Zoltán nyugállományú ezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zala Megyei Szervezetének vezetője; és közös koszorút helyezett el a Marcali Bajtársi Egyesület nevében Szentes István nyugállományú alezredes, a Honvéd Nyugállományúak Klubja nevében Héger György nyugállományú őrnagy és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ nevében Mészáros Károly őrnagy.

Az ünnepségen díszőrséget biztosított a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Zalai Megyei Szervezete.

Az emlékmű felújítására Marcali Város Önkormányzata az I. világháborús hadisírok és emlékművek felújítására kiírt pályázat keretében nyert 997.587 Ft támogatást, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum jóvoltából.

 


Nyomtatás