Marcali VSZSE férfi kosárlabda szakosztálya

A Marcali VSZSE férfi kosárlabda szakosztálya 1993-ban alakult, akkor a megyei bajnokságba nevezett be a csapat. Két szezon után már az NB II Nyugati csoportjában szerepelt (megtartva a megyei csapatot is, ahol a fiatal játékosok kaptak szerepet) csapatunk, amely azóta is, folyamatosan tagja a mezőnynek. A legsikeresebb években többször is a dobogón állhattunk, egy alkalommal pedig sikerült az NB II nyugati csoportjának élén végezni, ami Marcali szintű kisvárosnak hatalmas eredmény. 

Időközben az iskolákban működő utánpótláscsapatok is a szakosztályhoz kerültek, így mára elmondható hogy 70 fő igazolt játékosunk van, és fiataljaink szép eredményeket érnek el lehetőségeinkhez képest.

Büszkék vagyunk azokra a játékosainkra, akik nálunk kezdtek kosárlabdázni, és első osztályban játszottak, illetve korosztályos válogatottak tagjai voltak, név szerint Kiss Kornél, Mihalics Zoltán és Péterfai Richárd. Ezen felül több nálunk nevelkedett játékos játszott huzamosabb ideig NB 1/B osztályban, és öregbítették városunk és szakosztályunk hírnevét. (Magyar Viktor, Kiss Viktor, Egri Viktor)

Jelenleg felnőtt csapatunk mellett négy utánpótlás korosztályban versenyeznek játékosaink hétről hétre. A szakosztály fő célja a helyi kötődésű játékosokból álló felnőtt csapat fenntartása, illetve az utánpótlásbázis szélesítése, ami óriási kihívás a mai változó világban. Ennek fényében szeretettel várjuk jelenlegi és jövőbeni játékosainkat szakosztályunkban.

 

Horváth Péter - szakosztály vezető

Magyar Viktor - felnőtt és utánpótlás edző

Várfalviné Laczó Tímea - utánpótlás edző

Kiss Viktor - utánpótlás edző

 

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

 


Nyomtatás