Marcali Napló

Szalagavató a gimnáziumban

Szalagavató a gimnáziumban

2023. november 17-én szülők, nagyszülők, rokonok, barátok töltötték meg a díszbe öltöztetett Kis László Sportcsarnok nézőterét. Ekkor tartotta a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium hagyományos szalagavató ünnepségét a tizenkettedikesek számára.

 

Ünnepidéző

Ünnepidéző

Megkérdeztünk néhány köztiszteletben álló városlakót arról, hogyan emlékeznek vissza a régi, gyerekkori karácsonyokra. Őriznek-e belőlük valamilyen hagyományt a saját családjukban? Milyen ajándéknak örültek a legjobban? Hogyan telnek majd az ünnepek, mi a szokás náluk?

Vendégmunkások Marcaliban

Vendégmunkások Marcaliban

Feltűnhetett már a városban élőknek, hogy egy ideje a boltokban, piacon, a fürdőben, rendezvényeken gyakran találkozni ázsiai emberek csoportjával. Hogyan és miért kerültek ők Marcaliba?

Ahol tudnak, segítenek

Ahol tudnak, segítenek

Karácsony közeledtével nyitottabbak vagyunk mások segítésére, talán jobban észrevesszük azokat az embereket, akik nem csak ünnepekkor teszik ezt. Ilyenek a polgárőrök.

„Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen” – mondja az Úr.  / Jn 10 ,10 /

„Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen” – mondja az Úr. / Jn 10 ,10 /

A marcali plébánián - és egyúttal a város közéletében - jelentős változás történt idén nyáron: Iván atya harminc év szolgálat után átadta helyét Tomanek Ferenc Áronnak, a helyi katolikus közösség új pásztorának. Vele beszélgettünk.

Főmenü