65 éve

65 éve

Érettségi találkozót tartott május 13-án a legelső marcali gimnáziumi osztály. A régi ipari iskola épületében kezdték el tanulmányaikat, negyvenen. Sajnos, már csak tizenkilencen élnek közülük. A negyven éves találkozó után határozták el, hogy ezután minden évben összegyűlnek baráti beszélgetésre, most 14-en voltak jelen. Borsos Sándor doktor úr minden alkalommal vörös rózsával kedveskedett a hölgyeknek, így volt ez most is.
 

 tabl1

Kőrösi András intézményvezető köszöntötte őket az iskola épületében, még apró ajándékkal is kedveskedett a résztvevőknek. 

Ők örömmel elevenítették fel emlékeiket, előkerültek a régi fényképek, történetek. Többen élnek közülük Marcaliban, így Páhi Imréné, Lengyel József, Borsos Sándor. Van, aki Pécsett, Budapesten, Kaposváron, Veszprémben dolgozott, s tölti a nyugdíjas éveket. Egyikőjük pedig Svájcban él a családjával. Többen a tanári pályát választották, de lett közülük orvos, könyvelő, villamosmérnök, egészségügyi dolgozó, pénzügyi ügyintéző, műszerész. Kívánjuk, még sok ilyen találkozóra legyen lehetőségük jó egészségben!

 

t4

 

t2


Nyomtatás