Borforraló Fesztivál

Borforraló Fesztivál

Igaz, hogy ragyogó napsütés nem volt február 18-án délután, de panaszra nem lehetett okunk. Az eső nem esett, mint tavaly, és a hőmérséklet is kellemes volt. Sokan jöttek el a 13. alkalommal megrendezett fesztiválra. Öröm volt látni, hogy a nagyvárosokban tanuló egyetemisták, főiskolások közül is sokan hazalátogattak és kijöttek a rendezvényre. Idén tizenhat csapat indult a megmérettetésen.


bor2

 

 

A nedűket újra a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai zsűrizték.
A legjobb bort a Videoton csapata forralta. A második hely a Veteránok lendvai csapatáé lett. A harmadik helyet a csömendiek szerezték meg. Idén először a Művelődési Központ Kreatív díjat is osztott ki, a legjobb stand-installációt jutalmazva, amit a Kultúrboszik csapata nyert el.

 

bor7

 

Megkérdeztük a versengőket, mi a titok, mivel készültek a mai napon.
Videoton –Samu Zoltán: Kollégánk termelői borából készítettük titkos recept alapján a forralt bort. Készítettünk alkoholmentes alma bólét is. Mellé fánkot, szendvicseket kínálunk.

 

bor5


Bajtársi Egyesület, Veteránok Lendva: Most kizárólag hagyományos receptúra alapján dolgoztunk.
Csömend: Nem árulták el a titkot.
MOTTE: Arany Attila, Szunyogh György, Horváth László különleges boraiból Attila receptje alapján készítettük a forralt bort. A lányok pedig pogácsákkal, zsíroskenyérrel, kolbásszal várják a kostolókat.

 

bor4


Kultúrboszik: Elmondásuk szerint az övék bájital. Balatonszentgyörgyről, Balatonmáriafürdőről és Balatonberényből érkeztek. Civilben művelődésszervezők s egyikük óvónő.
Obsitosok: Merlot, utána olaszrizling volt a boralap. Bennük pedig a hagyományos fűszerek.

 

bor3

 

Mester Étterem - Ható András: Bodzavirágos, gyömbéres, gyümölcsös a borunk. Célunk a részvétel öröme.
KIWANIS, Gergőné Babina Jusztina: Igazi női borral, roséval készültünk. Mellette mindenféle finomsággal várjuk a vendégeket.
Mentők Egyesület: Az első bevált receptünket hoztuk el újra, aminek rosé az alapja.
Jobbik: Szívünket, lelkünket beletettük, meg sok fűszert. Gondoltunk a gyerekekre is, alkoholmentes italt is készítettünk.
Boronka, Tóth Roland: A gyerekeknek Kinder puncsot, a felnőtteknek pedig szívvel készült fehér és vörösbort kínálunk ma.

 

bor6


Molnár Ágnes: A Szépasszonyok sokféle süteménnyel, zsíroskenyérrel, harmincféle kolbásszal kínálják a vendégeket. Az italunk pedig vörösbor fűszerezve.
A kulturális programok sorát a Blokk Duó fellépése nyitotta, őket követte Szóka Júlia operettprimadonna műsora. A Megarox társulata retró-egyveleggel szórakoztatta a közönséget. A fesztivál eredményhirdetését követően Varga Feri és Balássy Betti lépett színpadra, majd fényzsonglőrők adtak aura led-showt.
Az estet a Zártosztály zenekar koncertje zárta. Kicsi és nagy, fiatalabb és az idősebb korosztály is jól érezhette magát ezen a napon.


Nyomtatás