Tervezett nyári kulturális programok

Tervezett nyári kulturális programok

A kulturális és közgyűjteményi intézmények látogatása és a zenés programokon való részvétel, a jelenlegi kormányrendelet szerint csak védettségi igazolás bemutatásával lehetséges. Mivel rendezvényeink, fesztiváljaink döntően zenés programok, ezért technikailag olyan helyen és környezetben tudjuk megvalósítani őket, ahol logisztikailag is meg tudjuk szervezni a látogatók „beléptetését”.

 

A Marcali Kulturális Központ május 30-án a KorzOpening című gyermeknapi programmal nyitotta ki „kapuit” a kísérővel érkező gyermekek előtt. Első nagyobb szabadtéri zenés rendezvényünk a Nyitott Pincék pályázat keretén belül a Boros Ételek Fesztiválja volt, amely a Városi Fürdőben került bemutatásra a Fürdő Szezonnyitó programjához kapcsolódva, június 12-én.

Június 18-tól szeptember elejéig, kéthetente péntekenként Mozgó Kultúrházzal telepedünk ki városunk parkjaiba, ahol a gyermekeket, családokat várjuk közös kézműves foglalkozásokra.

A Nyitott Pincék pályázat keretén belül június 26-án, a 2020-ban elmaradt Háziszörp és Fröccs Fesztivál kerül megrendezésre, terveink szerint a Városi Fürdőben. A jelenleg hatályos kormányrendelet szerint a zenés rendezvényeket csak védettségi igazolással lehet látogatni, ezért is döntöttünk úgy, hogy a Fürdő szabadtéri területe és a beléptetés nyomon követése miatt, ott valósítható meg e rendezvény. Amennyiben enyhítés lesz, akkor a Marcali Piac tér lesz a program helyszíne. A fesztivál kora délután kezdődik, élő zenés koncertekkel. Fellép a Lunda zenekar, a marcali  Vándor és a KalandoRock együttes és a marcali kötődésű Pontiac együttes. Kísérőprogramként néptánc bemutató színesíti majd a délutánt. A rendezvényen résztvevők természetesen a helyi termelők háziszörpjeit és borait is megkostólhatják majd!

Július 05-től július 24-ig, valamint aug.02-06-ig munkatársaimmal  szünidei gyermektáborokat vezetünk az EFOP pályázat keretén belül. Ezek egyik helyszíne, bázisa  a Kulturális Korzó lesz.

A hamarosan elkezdődő Kulturmix pályázatunk keretén belül gyermekeknek és felnőtteknek kínálunk majd a nyár folyamán  tartalmas és  színes programokat. Ezek szervezése még folyamatban van, plakátjainkról és honlapunkról értesülhetnek majd a kedves nézők az időpontokról és a helyszínről.

Július 28-án 17 órakor nyílik majd a Kortárs Galériában Csináth Lajos fafaragó népművészeti kiállítása, amely szeptember közepéig tekinthető  majd meg.

Augusztus 14-re tervezzük  a „Cool-túra” pályázatunk egyik zenés programját,  a tervek szerint a Piactér ad otthont  a rendezvénynek.

Augusztus 20-án este ünnepi műsor helyszíne lesz majd a szabadtéri színpad, a hónap utolsó hetében pedig színházi előadásra várjuk majd a nézőket, ezúttal a megújult Művelődési ház színháztermében.

A nyár folyamán amatőr alkotók kiállítását is tervezzük a Korzóban, valamint a tavaly sikeres Kultúr-terasz rendezvényein szeretnénk teret adni a helyi civil művészeti együttesek  fellépésének.

Terveink szerint szeptember 04-én kerül sor a tavaly elmaradt Szüreti fesztiválra a helyi kézművesek, borászok bemutatkozásával, vendég település meghívásával. A színpadon  a néptáncosok mellett, több zenés műfaj is képviselteti majd magát. Az estet sztárfellépő koncertje zárja majd!

  1. Molnár Gertrúd mb. igazgató MMK

Nyomtatás