Megnyitottunk

Megnyitottunk

Nem csak az intézményeket, a közoktatást érintette a járvány alatti bezárás, hanem az autósiskolákat is.

 

Meiszterics Autósiskola Kft. :

meiszterics2Velünk kapcsolatban  két külön tevékenységről kell beszélnünk, a fuvarozásról és az oktatásról. Sajnos, a különjáratok tavaly, és az idén is teljesen megszűntek. Elmaradtak a kirándulások, a színházlátogatások. Rendszeresen szállítottunk iskolásokat, de amikor ők online oktatásban voltak, nem tudták igénybe venni szolgáltatásainkat. A munkásjárataink megmaradtak, itt egy nagy céggel állunk szerződésben. Dolgozót nem kellett elbocsátani. Egy főt áthelyeztünk négyórás műszakba, illetve pár nyugdíjast nem foglalkoztattunk ezen időszakban. Hogy mi lesz a jövőben? Nem tudjuk. Alig igényelnek még különjáratot,  állnak a buszaink kihasználatlanul. Itt nagyon komoly, 100%-os a visszaesés. A többi szektorban úgy 40%-ra mondanám. Az oktatási tevékenységünkben a két hónapos szünet is nagy érvágás volt a számunkra. Dolgozóink jobb híján szabadságon voltak, illetve karbantartást végeztek a rutinpályán. Most, hogy újra oktathatunk, nagy a káosz, hirtelen mindenki tanulni szeretne. Akár még két szakoktatót is fel tudnék venni, de hiány van belőlük. Végre dolgozunk, de napi tíz óránál nem lehet többet a szabályok szerint. A tanfolyamaink teljes gőzzel mennek, főként online, manapság erre van inkább igény. Így csak a vizsgára kell elmenni személyesen. Pályázat keretében a Magyar Közút Zrt. számára is végzünk oktatást, ami szintén csúszott a körülmények miatt. Talán egy vagy két év múlva lábalunk ki ebből a válságos helyzetből. Munkánk során betartunk minden előírt óvintézkedést. Sajnos, gyászolunk is. Szomorú, de az egyik munkásjáratot vezető sofőrünk elhunyt koronavírus betegségben. Régóta munkatársunk volt, nagyon sajnáljuk őt.

Meiszterics János


 

Partner Autósiskola

partner autosiskolaMég mindig szenvedjük a bezárás hatását. Tavaly az autós oktatásban dolgozók nem kapták meg, mint más szektorban, a KATA mentességet. Szerencsére, most már igen. Az alkalmazottak után kaptunk bértámogatást. Mostanra  feltorlódott a tanulni vágyók létszáma, nyáron egyébként is többen érdeklődnek a jogosítvány megszerzése után. Mivel változott a nagymotoros-képzés szabályozása, kissé átalakítottuk ennek megfelelően a rutinpályánkat.

Négy gyakorlati és egy elméleti oktatóm van. Egy fő távozott tőlünk, de nem a járvány miatt. Mi is május 10-én nyithattunk. A tantermi oktatás híve vagyok, ezt tartom hatékonyabbnak.  Először tíz fő ülhetett le a tanteremben, maszkban. Ma már nincs ez a korlátozás, 16 fő tanulhat együtt nálunk. Nagy probléma az egész szakmában, így nálunk is, a szakoktatók képzése. Az elmúlt időszakban ez is leállt, hiány van belőlük. Mi is tudnánk főállásban akár két főt is alkalmazni. Bízunk a jövőben, abban, hogy zavartalanul tudunk majd dolgozni.

Kartali Károly


Nyomtatás