Jutalmazások a város iskoláiban

Jutalmazások a város iskoláiban

Mikszáth Utcai Általános Iskola kitüntetett tanulói ballagáskor:

 

Mikszáth Plakett:                                       

Bialkó Csenge            8.b

Bojtor Nóra Lili           8.b      

Makai Eszter  Laura   8.b

Tárnai Anna               8.b

Varga Bálint               8.b

Jó tanuló, jó sportoló kitüntető cím:         

Pápai Dóra                  8.a

Szabó Emese              8.b

 

mikszáth b

 


 

Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola jutalmazott tanulói a ballagás alkalmából:


Bogyó Gergő 8.c: Noszlopy – díj az iskola legjobb tanulójának és sportolójának

Tóth Fedóra 8.c: Noszlopy – díj az iskola legjobb tanulójának

Lengyel Petra 8.c: Noszlopy – díj az iskola legjobb tanulójának

Spilák Vivien 8.b: Noszlopy – díj az iskola legjobb tanulójának

Bene Dániel 8.c: Noszlopy – díj az iskola legjobb sportolójának

Bedő Korina Zoé 8.b: Noszlopy – díj az iskola legjobb sportolójának

Bedő Korina Zoé 8.b: Noszlopy – díj Noszlopy- díj a közösségért végzett munkáért

Fehér Veronika 8.c: Noszlopy- díj kiemelkedő művészeti munkáért

 

noszy a

 

noszy b

 

noszy c


 

Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium

A kialakult járványügyi helyzet miatt a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulói a négy évből közel másfél évet online készültek fel az érettségire. Pedagógusaink és diákjaink ez idő alatt a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően, időt és energiát nem sajnálva a tanórákat online és digitális formában abszolválták. Mindezt lelkiismeretesen, legjobb tudásuk szerint végezték, nagymértékben fejlesztve digitális kompetenciáikat és IKT ismereteiket.

A 2021. évi tavaszi érettségi vizsgaidőszakban 37 végzős diákunk tesz érettségi vizsgát. A járványügyi előírásokat betartottuk, minden vizsgázó megjelent a vizsgán. Emeltszintű vizsgára 28 fő jelentkezett, közülük 9 tanuló két tantárgyból. Legtöbben, tizenhatan az angol nyelvet választották, de többen vizsgáztak biológia, matematika, informatika, valamint mozgóképkultúra- és médiaismeret tantárgyakból is. Összesen 11 tantárgyból vállalták diákjaink az emeltszintű megmérettetést.

A végzős diákjaink tanulmányaik alatt 29 nyelvvizsga-bizonyítványt szereztek angol és német nyelvből. A gimnáziumi érettségi vizsgájuk mellett tanulóink döntő többsége a későbbi diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvi követelményeknek is eleget tettek és a felvételin plusz pontokra tettek szert.

Tanulóink közül a legtöbben a felsőoktatásban kívánják folytatni tanulmányaikat. Ebben a tanévben is az ország legjobb egyetemeire jelentkeztek: Budapesti Gazdasági Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Kőrösi András

intézményvezető


 

Siófoki SZC Marcali Szakképző Iskola

Június elején véget értek a szakmai vizsgák, nagy örömmel mondhatom, hogy minden tanulónak sikerült, és nagyon szép eredmények születtek. Több diákunk már állásajánlatot is kapott, de sokan maradnak az iskolában kétéves érettségire felkészítő képzésre.

Az érettségi vizsgák június 18-án zárulnak, remélem, hogy ott is mindenki sikeresen veszi az akadályt. Furcsa és nehéz évet zártunk. Remélem, hogy soha többet nem lesz ilyen. Az online oktatás komoly kihívás elé állította mind a tanulókat, mind az oktatókat. Kollégáim rengeteg pluszmunkát végeztek ebben az időszakban, amit ezúton is köszönök nekik! Azonban továbbra is azt gondolom, hogy szakmát tanulni online módon szinte lehetetlen. Különösen úgy, hogy tanulóink nagy részének családi háttere és anyagi lehetőségei nehezítették a digitális oktatásba való bekapcsolódást, és sok esetben a szükséges technikai feltételek is hiányoztak. Akik igényelték, azoknak az iskolából biztosítottunk számítógépet, de ahol nem volt internet, ott ez sem jelentett segítséget. Közel 30 diákunknak hetente papír alapon szállítottuk ki a tananyagot, hogy esélyük legyen teljesíteni a tanév követelményeit. Ha már az oktatóknak köszönetet mondtam, mindenképpen meg kell ezt tennem tanulóink felé is, hisz többségében nagyon lelkiismeretesen, kötelességtudóan végezték a munkájukat!

Kerner Krisztina igazgató

 

szakikk13 1

 

szaki landi

 

szaki 311

 


 

Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Május 3-án megkezdődtek az érettségi vizsgák, ahol 22 tanuló adott számot a megszerzett tudásáról. Május-júniusban zajlottak a szakmai írásbeli, gyakorlati és technikus minősítő vizsgák. 46 fiatal vágott neki a megmérettetésnek, és örömmel mondhatom, mindenki bizonyítvánnyal a kezében léphet ki az iskola kapuján. Nem engedjük el a kezüket a későbbiekben sem, sokan úgy döntöttek, hogy maradnak az érettségire felkészítő évfolyamon, ill. a technikus osztályban. Lettek kiemelkedő eredmények, a szakma iránt elhivatott tanulók a digitális oktatás ellenére is kitűnően vizsgáztak. Júniusban kerül sor a 9. évfolyamosok ágazati alapvizsgájára, ami fontos része az új követelményrendszernek.

Tóth Krisztina igazgató, Mózes Brigitta


 

Marcali Hétszínvirág Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

A 2020/2021-es tanévben a következő tanulók értek el a különböző versenyeken, pályázatokon szép eredményt, ők részesülnek év végén jutalomban.

 Károlyi Kevin Vilmos 8. osztályos tanuló:

  • Gyöngyhalász Országos Tanulmányi Verseny
  • Marcali az Otthonunk Egyesület rajzpályázatának különdíja

Kovács Jázmin Titanilla 8. osztályos tanuló:

  • Gyöngyhalász Országos Tanulmányi Verseny

Kakas Bence 8. osztályos tanuló:

  • Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium rajzpályázata / elismerő oklevél /

Jancsi Nikoletta 7. osztályos tanulót jutalmazzuk, mert az online oktatás ideje alatt kiemelkedően, pontosan, precízen, végezte a feladatát.

 

8. osztály tablókép


 

A tablókat Horváth Krisztián fotós, marcali vállalkozó készítette, akárcsak az előző számunkban közölt középiskolai válogatást is.

 

 

 

 


Nyomtatás