„A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” Marcali Hidas Frigyes Zeneiskola

„A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” Marcali Hidas Frigyes Zeneiskola

A tavalyi tanévben már kidolgozásra kerültek az online zeneoktatással kapcsolatos módszerek, platformok, így zökkenőmentesen tudtunk áttérni az internetes világba történő oktató munkára. A hiány felület legnagyobb mértékben a gyermekek megtanult produkcióinak bemutatásával kapcsolatban mutatkozott.

 

20210603 102035

Ennek ellensúlyozására kitaláltuk az online növendékhangversenyek megvalósítását, melyek nagyon sikeresek lettek. Legutóbb a Tavi TV munkatársaival készítettünk ilyen hangversenyt két részben. Ilyen módon, magas nézettségi mutatókat sikerült elérni. A hosszú online időszak nem hozta azokat a pozitív tapasztalatokat, mint a tavalyi. A gyermekek egyre inkább kevésbé tolerálták a távmunkát. Nagy öröm volt számunkra a jelenléti oktatás megnyíló lehetősége. Gyakorlatilag azonnal indítottuk az óvodás koncertjeinket. A nyitást követő héten első alkalommal, ezen a héten már második alkalommal megyünk az óvodásoknak hangszerbemutatót, kis koncerteket adni. Kakaókoncertjeink is szüneteltek az online időszak alatt.  Még a tanév során szeretnénk a kicsiknek kakaózással csábító hangversenyt adni kollégáimmal. Fontos, hogy a társas zenélés - melynek fontossága prioritás iskolánkban - lehetőségét megragadva elkezdődtek kamaracsoportjaink, zenekaraink próbái is. Fúvószenekarunkkal készülünk nyári eseményekre, koncentrálhatunk az utánpótlás beépítésére, hogy mielőbb a tőlük megszokott módon szórakoztathassák közönségüket. Rövidesen itt a tanév vége. Azt szeretnénk, ha az elkövetkező időkben nem térne vissza a pandémia, felvehetnénk a kapcsolatot az óvodás korosztály szüleivel, minél több alkalommal tudnánk felhívni meggyőzően figyelmüket a zenetanulás jelentőségére gyermekeik mentális fejlődésében. Örülünk, hogy a kapcsolati nehézségek ellenére már sokkal több új jelentkezőnk van, mint az elmúlt év hasonló időszakában, de fontos elmondani újra és újra Kodály Zoltán szavaival: 

" Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élte útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken" 

Hajas Béla

igazgató


Nyomtatás