Marcali Napló

Amikor „béborult az élet vidám álorcája”

Amikor „béborult az élet vidám álorcája”

Lepra, kolera, himlő, pestis - olyan járványok ezek, amik végigkísérik az emberiség egész történetét, hogy időről időre visszatérve tömegével szedjék áldozataikat. Hosszú évszázadokon keresztül se természetükről, se látszólag váratlan megjelenésük okáról úgyszólván semmit nem tudtak. Így aztán egyszerűen sorscsapásként kezelték őket, vagy az emberek által elkövetett bűnök büntetésének tekintették.

Parainézis

Parainézis

Tavaly gyerekzsivajtól volt hangos az egész város, az idén sajnos szomorúan csendesre sikeredett az ünnep. Kedves gyerekek! Az idei gyereknapon ezzel a verssel köszöntünk benneteket, bízunk benne, hogy jövőre majd bepótolhatjátok az elmaradt ünneplést! A győzelemhez azonban nektek és szüleiteknek is nagyon kell figyelni azokra a fontos járványügyi korlátozásokra, amelyeket dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője, a Koronavírus - járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tagja osztott meg a nemzettel az 2020. május 13-án tartott sajtótájékoztatón!

INTÉZMÉNYI KÖRKÉP

INTÉZMÉNYI KÖRKÉP

Megkérdeztük a városban működő intézmények vezetőit, hogy élték meg az elmúlt heteket, mi mindennel kellett szembenézniük munkájuk során. Erről olvashatnak összeállításunkban.

GAZDASÁG

GAZDASÁG

Marcali gyáraiban, üzemeiben is óvintézkedéseket vezettek be a dolgozók védelmében. Megkeresésünkre ketten számoltak be ezekről részletesen.

 

ÉLETHELYZETEK JÁRVÁNY IDEJÉN

ÉLETHELYZETEK JÁRVÁNY IDEJÉN

Az első hírek hallatán többen még azt gondoltuk, Kína messze van, bennünket úgysem fog elérni a koronavírus-járvány. Aztán döbbenten figyeltük, hogy bénul meg Olaszországban a mindennapi élet. S hirtelen azzal kellett szembesülnünk, hogy bizony hazánkat sem kerüli el a vírus. Átrendezi a mindennapjainkat, megszokott addigi életünket. Összeállításunkban erről kérdeztünk meg néhány olvasónkat.

Főmenü