Marcali Napló

Kozma Sándor királyi főügyész és fiai...

kozma1

Leveldi Kozma Sándor 1825. szeptember 2-án Kőröshegyen született, református köznemesi családban. Apja, Kozma Ferenc (1789-1858) a Széchényiek ottani tiszttartója, a Somssichok tiszti ügyésze, balatonudvari, majd 1826-tól sörnyepusztai földbirtokos és marcali-kisgombai szőlőtulajdonos, míg az édesanyja Dienes Antónia volt. Sopronban, Pécsett és a pápai református kollégiumban tanult, ez utóbbiban Petőfi Sándor és Jókai Mór iskolatársaként még színikritikát és verseket is írt. 1847-ben Pozsonyban végzett ügyvédként. 

 

Karnagyától búcsúzik a Dalárda

Image 338 f

Régóta sajátos színfoltja városunknak a nyugdíjas egyenruhásokból szerveződött Dalárda. Élénk egyesületi életet élnek, és válogatás nélkül fellépnek mindenütt, ahova csak hívják őket. Produkcióikat jó ideje már Illésné Bene Judit karnagy irányítja - terelgeti - nyesegeti megfelelő irányba, egy énekelni szerető közösségből színpadképes, változatos repertoárral rendelkező kórussá formálva az összetartó kis csapatot.Régóta sajátos színfoltja városunknak a nyugdíjas egyenruhásokból szerveződött Dalárda.

 

Lesz-e gyógyszertár Marcali központjában?

gyógyszertár kép

Először is őszinte részvétünket fejezzük ki Dr. Búzási Attila, a Napsugár Gyógyszertár tulajdonosa családjának. Halálával sajnos lehetetlen helyzet alakult ki a város, és környékének gyógyszerellátásában. Mindenkit az a jogos kérdés foglalkoztat, mikor nyithat ki újra a gyógyszertár. Mivel a gyógyszertárak üzemeltetéséhez szükséges jogot pályáztatás útján az OGYÉI Tisztigyógyszerészeti Főosztály ítéli oda, először hozzájuk fordultam tájékoztatásért. El Koulali Zakariás régióvezető tisztigyógyszerész, a Tisztigyógyszerészeti Főosztályról, és dr. Bíróné dr. Király Andrea régióvezető tisztigyógyszerész is ugyanazt a választ adta megkeresésemre: folyamatban lévő hatósági ügyről annak lezárásáig nem áll módjukban információt adni.

Főmenü