„Karnevál van az iskolában..."

DSCN0833

A Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2017. február 11- 12-én tartotta farsangi kavalkádját. Az előkészületek már napokkal korábban megkezdődtek: farsangi díszekkel dekoráltuk ki a folyosókat, tantermeket, és a tornaterem is ünneplőbe öltözött: bohócoké, álarcoké lett hétvégére a főszerep.

Szombaton kora délután nagy tömeg várta az iskola előtt a pénztár nyitását. 70 alsó tagozatos kisdiák és rajtuk kívül 6 osztály izgatottan öltözött szülei segítségével, hogy aztán a művészeti iskola színjáték tanszakos tanítványainak megnyitó műsora után felvonulhassanak jelmezeikben. 

Az idei évben is nagyon fantáziadús maskarák születtek. A legötletesebbeket ajándékokkal jutalmazta az öttagú zsűri. Ezután diszkó következett, a játéktermekben mókás feladatok várták az arra vállalkozókat, de a fényképsarok és a sminkszoba is nagy sikert aratott. A gyerekek karaokeban is kipróbálhatták magukat és a tombolatárgyaknak sem kellett sokáig gazdáikra várniuk.

Másnap a felső tagozatosok részvételével folytatódott a program. Az osztályok több héten keresztül lázasan próbáltak, hogy a délutáni jelmezes felvonuláskor bemutathassák műsoraikat. A siker pedig nem maradt el, ötletesebbnél-ötletesebb előadásokat mutattak be a gyerekek, igazi buli hangulatot varázsoltak táncaikkal, jelmezeikkel. Természetesen a vastaps sem maradhatott el mind a diáktársak, mind a felnőttek részéről. A jelmezesek szereplésükért tortaszeletet kaptak.
A délutáni program diszkó volt. Aki nem merte tánctudását a táncparketten meg-mutatni, a kaszinóban próbálhatta ki szerencséjét, ahol rulett, blackjack, valamint „1 perc és nyersz” játékok várták a gyerekeket. Minden évben nagy sikere van a tombolának, így volt ez idén is, ahol a fődíj egy torta volt. Ezúton is köszönjük a szülőknek a rengeteg segítséget, támogatóinknak pedig a jutalmak, tombolatárgyak felajánlását. S jövőre is majd jön a farsang, áll a bál! (Fotók: marcaliportal.hu)


Aranyné Varga Marianna, Weinhardt-Kozma Zsófia

 

 


Nyomtatás