Somogy Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének Marcali Szervezete

Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének Marcali Körzeti Csoportja

8700 Marcali, Szigetvári u. 52.
  Telefon: 85/314-131

Mobil: 30/610-4551

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.mvme.hu

A Marcali Körzeti Csoport 2012-ben ünnepelhette megalakulásának 30. évfordulóját. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően napjainkban taglétszámunk meghaladja a 300 főt, 2005. márciustól szervezetünk vezetője Salamon Györgyné.

Mozgalmi tevékenység fő területei a tájékoztatás, közösség teremtés és érdekvédelem. Céljaink megvalósításában természetes szövetségesünk és támaszunk az 1992-ben létrehozott Egerszegi Alapítvány, melyet az 1991-ben elhunyt Egerszegi Erő barátunk és csoporttársunk hagyatéka indított útjára.

Közösségünk minden hónapban tart klubnap és évközben aktuálisan Farsangi, Nőnapi, Anyáknapi, Mindenki névnapi és Évzáró nagyrendezvényt, melyet rendszeresen kulturális programok színesítenek.

Hagyományosan szabadban rendezett programjaink a Horgászverseny tavasszal, a nyár eleji szalonnasütés és a júliusi melegben pedig egy egész napos Vízi program a strandon. Csoportunk ezen felül, anyagi-pályázati lehetőségeitől függően évente szervez 1-2 autóbuszos kirándulást és színházlátogatást.

Minden programunk nagyon vonzó és népszerű a tagság és családtagjaik, körében egyaránt, mellyel képesek vagyunk otthonukból több alkalommal is kimozgatni - talán az átlagnál is zárkózottabb - sorstársainkat. A közösségteremtést jól szolgálják rehabilitációs eszközeink, és rendszeres fürdő-strandlátogatásaink.

A tájékoztatást és érdekvédelmet segíti a havi rendszerességgel megtartott klubnapunk, és folyamatosan frissülő honlapunk, (www.mvme.hu) elősegítve ezáltal is az akadálymentes információhoz jutás lehetőségét.


Nyomtatás