Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület

A Boronkai Hagyományőrző és Íjász Egyesület magja 2002-ben alakult ki. A kezdetekben szervezeti forma nélkül hódoltunk az íjászatnak, majd 2007-ben alapítottunk egy íjász klubot, 2008-ban pedig 17 fővel megalakult az egyesület. Az azóta eltelt időszakban több új íjász is csatlakozott hozzánk, de az alapítók közül is jópáran tagjai az egyesületnek.

286037 206360036090620 6908036 oAz íjászat szerves része a magyar kultúrának. Az egyesület a hagyományőrzés és a szabadidős sportolás jelentőségét igyekszik kiemelni, valamint egyre nagyobb hangsúlyt fektet  az utánpótlásképzésre.
Egyesületünk íjászai között vannak, akik a hagyományőrzés területét képviselik, ők hagyományőrző ruhákkal és kiegészítőkkel rendelkeznek, így akár rendhagyó történelemóra keretében be tudjuk mutatni az íjász viseletet. Akik a versenyzésben találták meg kihívást, ők szívesen vesznek részt hazai versenyeken, s jó néhányan közülük minősítést is szereztek, valamint van magyar bajnok íjásztagunk is. Az utánpótlásképzés az elmúlt években kezdett kibontakozni, s mára már megfelelő végzettséggel és felszereltséggel rendelkezünk ahhoz, hogy ez magas színvonalon megtörténjen. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt évben diákolimpiákat sikerült nyerni, és több országos csúcsot is a mi sportolóink állítottak fel.  Közel 10 utánpótlás korú gyermek edz hetente a lőterünkön.

2371A sikereket az íjászok nem a szerencsének, hanem saját maguknak, kitartásuknak és az egyesület támogatásának köszönheti, mely nemcsak szabadtéri, de 2009 óta fedett íjászpályát biztosít a gyakorlásra, sportolásra.

Az egyesület rendezvényeken való bemutatókon túl, lehetőséget biztosít az íjászat kipróbálására is, ezért szívesen hívják a környező településekre. A versenyszervezés is egy főprofilja az egyesületnek, hiszen 2008 óta minden évben rendez versenyt. Most már évente négy alkalommal, melyből1 teremíjász verseny, 1 3D-s verseny,és 2 pálya íjász verseny. Már második alkalommal rendezzük a Dél-dunántúli terem és pályaíjász bajnokságot, minősítő versenyek lebonyolítására már második éve vállalkozunk.

Az Egyesület tagjai önzetlen munkájának és a város támogatásának köszönhetően szépen fejlődik, s újabb terveket megfogalmazva halad kitűzött céljai elérésében.

Elérhetőségek:

Elnök: Csóbor Tibor

Levelezési cím: 8700 Marcali, Alkotmány u. 22/A.

web: https://www.boronkaiijasz.hu

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Nyomtatás