ASP logo

Zita Királyné Közalapítvány támogatási felhívás

Tisztelt volt Ösztöndíjasaink! Tisztelt leendő Támogatóink!

A Zita Királyné Közalapítványt 1990-ben alapította Marcali Város Önkormányzata, a Budapest Bank, a Maryllla Kft. és a Marcali Szakképző Iskola (jogutódja: Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola) a Marcaliban érettségizett, egyetemen vagy főiskolán tanulmányokat folytató, nehéz anyagi helyzetben lévő jeles vagy jó tanulmányi eredményt elérő diákok támogatására.

A tanulmányi ösztöndíj-szabályzat értelmében az ösztöndíj összege havi 2-8.000 Ft lehet. Az ösztöndíj-pályázat kiírására a Közalapítvány szabályzata értelmében eddig – a 2011. év kivételével (amikor a közalapítvány tisztségviselőinek személyében bekövetkezett változások átvezetése zajlott) - minden évben sor került, az eltelt időszakban közel száz hallgatót részesítettünk átlagosan havi 3-5.000 Ft összegű ösztöndíjban. Volt olyan év (2004-ben), amikor egyszerre 13 tanulót támogattunk.

Az alapítványi támogatások fedezetét az eddigi években az alapítók hozzájárulásai, személyi jövedelem-adó 1%-ának felajánlásai és a bankban lekötött összeg kamatai biztosították.  

A rendelkezésünkre álló keret azonban sajnos kimerülőben van, tartalékaink az éves során elfogytak. A 2014/2015. tanévben 4 tanulónak utaljuk az ösztöndíjat (összesen havi 25.000 Ft/hó). A jelenleg az alapítvány számláján lévő összeg azonban még két tanuló két egyetemi félévére adható átlagos, 4.000 Ft. összegű ösztöndíjára sem lenne elég.

További működésünk segítésére tisztelettel kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, szíveskedjenek anyagi támogatásban részesíteni alapítványunkat, hogy ne kelljen tevékenységünket megszüntetni, és a jövőben is tudjunk ösztöndíjat biztosítani a hozzánk forduló hallgatóknak, hiszen arra a mai nehéz anyagi körülmények között egyre nagyobb szükség van.

 

A Közalapítvány adószáma:

19196545-1-14

A K&H Bank Zrt. Marcali Fiókjánál vezetett számlaszámunk:

10403947-39412085-00000000

 

Marcali, 2015. július 3.

 

Köszönettel:

Kiss Lajos

Zita Királyné Közalapítvány

Kuratóriumának Elnöke

 

támogatás kérése (pdf)


Nyomtatás