ASP logo

Polgármesteri válasz Marcali Naplóval kapcsolatban

Tisztelt Polgármester Úr!

Mellékelve küldeném a Marcali Fidesz levelét, a Marcali Naplóban és a marcali.hu honlapon megjelentekkel kapcsolatban.

Tisztelettel: 

Marcali Fidesz

2021. április 30. 


Tisztelt Polgármester Úr!

A Marcali FIDESZ alapszervezet és a Marcali Városi Önkormányzat képviselő testület FIDESZ- KDNP tagjainak, állásfoglalását küldjük Önnek ismét, melyben mélységes felháborodásunkat kifejezve, tiltakozunk a város fenntartásában lévő média (Marcali Napló, Marcali,hu) áprilisi számában megjelenő botrányos megnyilvánulások miatt.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Marcali Városi Önkormányzat hivatalos média felülete, továbbra is a párthovatartozás és a politikai véleménynyilvánítás eszköze a városban.  Az áprilisi számban is, gúny, intrika, gyalázkodás, uszítás tapasztalható. Ahelyett, hogy információhoz juttatná az érdeklődő Marcaliakat.   Ez az attitűd pandémia idején, amikor emberek ezrei betegszenek meg, súlyosabb esetben haláloznak el, (ráadásul a várost is mélyen érintette a probléma) minden jó érzésű embernek sértő és felháborító. Tudjuk, hogy vannak hibák a rendszerben, de ezt felnagyítani, csúfot űzni belőle, felelősen gondolkodó és az ország érdekében dolgozó embereket gyalázni méltatlan és elfogadhatatlan. Különösen akkor, ha a város adófizető polgárai által befizetett forrásokat erre és ilyen célokra használják fel. Nem szolgálja ez sem a város, sem a városban lakók érdekeit, sőt a megkülönböztetést és a szétválasztást erősíti.

Kérjük a Tisztelt Polgármester Urat, hogy határolódjon el ettől a megnyilvánulástól és tegyen lépéseket a korrekt tájékoztatás helyreállításáért.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy szerencsésebb lenne, ha egységesen, közös érdekek mentén, mindent megtennénk azért, hogy a nehézségeket leküzdve, azon gondolkodjunk és dolgozzunk, hogy hogyan tudunk a városban és a városhoz tartozó településeken élők helyzetén javítani.

Tisztelt Polgármester Úr!

Kérjük, szíveskedjen figyelembe venni a véleményünket, tiltakozásunkat, a szükséges lépéseket pedig tegye meg, amely a lakosság valós érdekeit fogja szolgálni.

 

Marcali 2021. április 30.

Üdvözlettel:

Dr Horváth László sk: képviselő                   Bíró Gyula sk.: biz tag

Mohari Zsolt sk: képviselő                            Fábos László Attila sk.: biz tag

Molnár Ágnes sk: képviselő                          Pomozi Istvánné sk.: biz tag

Prágerné Magyar Gabriella sk: képviselő     Savanyó Gizella sk.: biz tag

Huszti Gábor sk: Fidesz Marcali  Alapszervezet Elnöke

 


 

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

POLGÁRMESTERE

8700 Marcali, Rákóczi utca 11.

Telefon: 85/501-080

Telefax: 85/501-055

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  

Molnár Ágnes

Prágerné Magyar Gabriella Andrea

Dr. Horváth László

Mohari Zsolt

részére

 

Tisztelt Képviselő Asszonyok, Képviselő Urak!

 

A hozzám aláírások nélkül, egy helyiség/iroda nevében küldött, de feltételezhetően a Tisztelt Képviselő-testületi Tagok által ismert írással kapcsolatban a következőket válaszolom:

A 2010. évi CIV tv. 4 § 1. és 4 § 2. bekezdések szerint Magyarországon sajtószabadság van, ezért Marcaliban nincs cenzúra.

Kérem, hogy a hozzám küldött levelet szíveskedjenek konkretizálni, hogy melyik cikk, melyik állítás nem felel meg a valóságnak.

Marcali, 2021. május 10.

 

Üdvözlettel:

Dr. Sütő László

Polgármester

 


eredeti levél (pdf)

válasz (pdf)

 


Nyomtatás