ASP logo

Ne hagyja veszni adója 1%-át!

Fel szeretné ajánlani személyi jövedelemadója 1 %-át? Ezt szeretnénk megkönnyíteni, ezért az alábbi linken érheti el a Marcaliban működő civil szervezetek listáját. Bejegyzett civil szervezetek Marcaliban (link)

 

A adó 1+1 % felajánlás előtt mindenképp érdemes ellenőrizni, hogy a választott szervezet rajta van-e a regisztrált kedvezményezettek listáján. Az adóhatóság honlapján teszi elérhetővé a felajánlásra jogosult kedvezményezettek, adószámát, nevét, székhelyét.

Amennyiben egy szervezet részesülni kíván felajánlásokból, a kiutalás időpontjában meg kell felelnie a kedvezményezetti feltételeknek és rendelkeznie kell érvényes regisztrációval. Tehát ha egy szervezet nincs rajta ezen a listán, akkor a számára felajánlott adó 1 %-okat sem fogadhatja, így a neki felajánlott adóegyszázalék kárba veszik. Éppen ezért mindenképp érdemes leellenőrizni, hogy a választott civil szervezet szerepel-e a listán.Fontos, hogy a +1%-ot fogadó egyházakra nem vonatkozik a regisztrációs kötelezettség. Az egyházaknak való felajánláshoz szükséges technikai számok a NAV honlapján szintén megtalálhatóak. A +1% az egyházak mellett adható a Nemzeti Tehetség Programra is.

Bővebben: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 (link)


Nyomtatás