Sajtóközlemény - 2023.01.24.

Sajtóközlemény Marcali északnyugati városrészi gyűjtőút felújítása
2023/01/24

Marcali Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP_PLUSZ-1.2.3-21-SO1 „Belterületi utak fejlesztése” c. pályázati felhívás keretében sikeres pályázatot nyújtott be a Berzsenyi utca felújítására. A fejlesztés 100 m Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A projekt befejezésének tervezett napja 2025.03.01.

 

A fejlesztés célja a közlekedési infrastruktúra fejlesztése révén hozzájárulni a város és térség foglalkoztatási helyzetének javulásához, a helyi vállalkozások és polgárok jövedelemtermelő képességének növeléséhez, az ellátásbiztonság javításához. A projektben a környezeti értékek védelmére is kiemelt figyelmet fordítottunk, az út és a kapcsolódó közterületek csapadékvíz rendezése hozzájárul a település táji-, környezeti-, valamint épített értékeinek megóvásához.
A projekt keretében a Marcali Berzsenyi Dániel utca északi 866 méteres hosszú szakaszának felújítása valósul meg a Noszlopy Gáspár és a Csomós Gergely utcák közötti szakaszon. Az út a város településrendezési tervében feltüntetett gyűjtőút, ebből adódóan a lakóterületekkel való kapcsolatok javításához is jelentősen hozzájárul. Az út emellett jelentős átmenő forgalommal rendelkezik, hiszen a 2020-ban felújított, forgalomcsillapított városközpont tehermentesítő útjaként is funkcionál, ez az út biztosít kapcsolatot a városközponton átmenő észak – déli és kelet – nyugati főközlekedési irányok között. A fejlesztés célja a gyűjtőút közlekedésbiztonságának javítása az útburkolat felújítása, parkolók kialakítása és csapadékvíz rendezés által.
A támogatás segítségével 56 db új és 18 db felújított parkoló jön létre. A Csomós Gergely utcai csomópontban kialakításra kerül egy új gyalogos átkelő, mely a biztonságos gyalogos közlekedés feltételeinek javítást szolgálja.
A projektről bővebb információt a www.marcali.hu/eu-projektek oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Arany Attila, pályázati referens
06-85/501-083, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 sajtóközlemény (pdf)


Nyomtatás